Skip to main content

saper cakap makan senang?

ni makanan kampung siott, kononla tapi sbb makan kat chawan trs jd mahal...tsk

makanan kesukaan ramai, tom yam, ikan 3 rasa, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin....brrppp kenyang alhamdulillah



kalau time tgh rasa duit x tau nk buat apa, pegila chilis makan, mmg berbaloii



perempuan mmg xleh dipisahkan ngan asam laksa...pergghh


betulla, makan mmg senang amik makanan, mskkan ke dalam mulut, kunyah lepas tu telan. tp yg susahnye nk makan kat mana n makan apa?

pening tau nk cr kedai makan kat mana? lebih2 lagi si bujang yg mcm aku (ditambah pula x reti masak n malas memasak...kehkeh). setiap hr x kirala kat opis ke kat umah ke mesti fikir nak makan apa n kat mana. betul x kawan2 yg bujang, yang dh kawin mgkin akn memasak kot

so, selalunya tempat makanan pilihan mestilah yg sama je hari-hari sampai waiter pun dh kenal anda, smpi kalau kedai tu buat renovation pun ada akan cepat-cepat notice, atau kalau pekerja baru amik order mesti kata dlm hati, x pernah nampak pun, mesti baru kerja...kehkeh

nasi tambah : tapi masih lagi bersykur sebab setiap hari dapat makan

Comments

Atiqah Adnan said…
huhuu sambal tumis cicah ngan ubi rebus tu taklah sesedap manee.. kan..? hehe
tau xper...mahal je kan, shida pun jarang mkn ctu, kalu terpaksa minum air saja...haha
dDhAsNidAr said…
yg dh kawen cam i pn mmg ke kedai makan everyday..ttp memikir nk makan ktne,makan ape..
huhuh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…