Saturday, January 9, 2010

saper cakap makan senang?

ni makanan kampung siott, kononla tapi sbb makan kat chawan trs jd mahal...tsk

makanan kesukaan ramai, tom yam, ikan 3 rasa, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin....brrppp kenyang alhamdulillah



kalau time tgh rasa duit x tau nk buat apa, pegila chilis makan, mmg berbaloii



perempuan mmg xleh dipisahkan ngan asam laksa...pergghh


betulla, makan mmg senang amik makanan, mskkan ke dalam mulut, kunyah lepas tu telan. tp yg susahnye nk makan kat mana n makan apa?

pening tau nk cr kedai makan kat mana? lebih2 lagi si bujang yg mcm aku (ditambah pula x reti masak n malas memasak...kehkeh). setiap hr x kirala kat opis ke kat umah ke mesti fikir nak makan apa n kat mana. betul x kawan2 yg bujang, yang dh kawin mgkin akn memasak kot

so, selalunya tempat makanan pilihan mestilah yg sama je hari-hari sampai waiter pun dh kenal anda, smpi kalau kedai tu buat renovation pun ada akan cepat-cepat notice, atau kalau pekerja baru amik order mesti kata dlm hati, x pernah nampak pun, mesti baru kerja...kehkeh

nasi tambah : tapi masih lagi bersykur sebab setiap hari dapat makan

3 comments:

Atiqah Adnan said...

huhuu sambal tumis cicah ngan ubi rebus tu taklah sesedap manee.. kan..? hehe

shida is my name said...

tau xper...mahal je kan, shida pun jarang mkn ctu, kalu terpaksa minum air saja...haha

dDhAsNidAr said...

yg dh kawen cam i pn mmg ke kedai makan everyday..ttp memikir nk makan ktne,makan ape..
huhuh