Skip to main content

FIRST DATE WITH MY MAMA


our last destination b4 back to hotel (gulatis)


me n my bro (die sgt baik hati so saper2 yg nk can email me :P)

my 5th place: gulatis yg 6 tgkt tue (gmbr ni tgkt 1). dcni mama aku berjaya merembat beberapa helai kain but me, my sis n bro xder coz naik hotel sekejap for pray.....


mulut mesti mucung sbb nk tunjuk new lipstik

then, my 4th place: sogo.....kat sana aku beli lipstik mac 2 batang, one for me one for my mum n lip gloss. rabakle RM210 hggt. ffuhhhh....tp aku mmg suke lipstik mac coz kaler die cumell n my mom mmg antu mac but sayang die punye feberet color abis. lovelurn so die tukar ngan angel...hehe. aku plk pilih st kaler tp die punye kaler mmg colorless...hehe aku mmg suke pakai lipstik yg kaler die nmpk mcm x pakai. n aku blaja st perkara ngan jurumekap tue sbb die kata grsn bibir aku blur (sbb aku suke ggit atau jilat bibir ngan saliva so saliva punye enzim akn memblurkan garisan bibir aku). hhmmmm.....nk kena beli lip liner lg


berjaya times square. dcni, saya berjaya merembat sehelai bj

second place: then, my bro nk beli hard disk, kitaorg pun pi low yatt, aku pun apa lg surveyla my dream CANON IXUS. aku nk beli tp syg nk kuarkan duit RM800 lump sum, so aku pun x jd beli coz my plan is next month.duit ada tp biarle dulu...sedey nie :(

third place: then, kitaorg g berjaya times square, st sbb lama dh x msk, st lg x tau nk g mana. kt ctu aku rembat plk somerset bay blouse coz ada sale. siap byr utk 2, satu utk adik (die ni mmg xder duit, mulala nk pinjam...hehe)...mula2 plan nk mkn ctue tp x tau best ke tdk, then kitaorg blk semula ke jln tar. sbb dh pkl 3 semuanya lpr then kitaorg makan ns sup utara kat medan mara (tmpt tu mmg feberet aku)


aku yg kecik, adikku yg perasan tggi, mamaku yg semakin gem..
n abgku yg cool


happy first annivessary pavi


bdk x malu plus arrogant...haha


gaya si petite


breakfast kat sagar cafe mkn roti canai
sekali kt pavi semua msk toilet..hehe


huhu...i'm away for 2 days coz dating ngan mama aku. fuuhhh, sekali aku blk berlambak mail from my cust nk order tudung..sowwiiii semua. then, br jep reply all mail.
aku stay for 2 days kat kowloon hotel, naper kowloon coz sblh die gulatis....hehe mama aku big fan of gulatis n the latest jakel n ariani. aku teman ler mama aku shopp but cube korang teka sapa yg plg byk shopp....hehe me n my sis. gle larr lps dikira2 aku shop more than RM500. ms buat kira2 aku png jap.

first place: kitaorang g pavilion (mama aku xprnh g, so aku bwkle ngan cab je) my big bro n bro also followed. smpi sana, mama aku mati kutu nk beli apa...wakaka, aku plk suke, kat sana aku sempat rembat skinny jeans from zara n my sis plk beli nine west handbag (dh lama die nk beli handbag, so ada yg murah apa lg rembatle)....my big bro n bro x tau nk beli apa, pada ku byk jep blh beli cume kena keluarkan byk ckit duit.....ngeh2

p/s: ari kedua msk chapter lainler plk yep n maaf susunan terbalik. mmg best kan kalau duit bkn satu masalh bg kita, nk beli apa, amik je x yah tgk harga. sbnrnya itulah ultimate goal aku financial freedom

Comments

y i en j r said…
wah, bestnyer gi jalan2 ngan mummy da :) siap shopping sakan lagi..hihihi...
yuhuu..~ dating wit mum.. its really great time... banyak pulak rembat lagilaahh syiokk.. :D teringin juga pakai lipstik hehe tapi takot laa.. bibir ku ini alergic..
hahha...yup, itu br hari pertama! hehe...best memang best but duit kuar pun best gak...haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…