Skip to main content

wondermama, bangsar

Assalamualaikum u olls,

Seronok la kalau yang jadi cikgu sebab cuti panjang....hehe. masa nilah nak pegi bercuti kan especially yang ada anak tu, lagilah semangat. anak-anak tak perlu bawak tempat mewah, bawak pegi main pool pun dah kemain suka kan. tak sabar hadif besar, nak bawak dia jalan-jalan tapi nanti rindu time dia baby, camnoo....hahaha

social media ni sebenarnya peer pressure kan. tengok orang beli baju baru, nak baju baru jugak. tengok orang jalan-jalan nak jalan-jalan jugak, tengok orang makan, nak makan jugak. especially kalau tengok instagram hanis zalikha, nangis tau tak sebab suka benau post gambar makanan sedap.

nasib baiklah, aku ni kategori makan dan pakaian, aku pilih pakaian. tak tau kenapa, tapi aku jenis bukan food hunting. kalau makanan yang best dan dekat ngan umah, memang aku try, kalau tak, kosser nak layan. so, salah satu kedai yang aku pernah baca kat blog dan tengok kat ig ialah wondermama. dahla kat bangsar je, so lets try.

bawah ni first time pergi but since dia punya chef kawan husband aku (aku kena namakan husband aku sbb macam tak best je panggil husband), so dia recommend ni

creamy chicken burger
portion die just nice tak besar dan tak kecik. utk org yg bukan makan sangat macam aku, aku mmg suka sebab kalau makan like tony romas, chillis kompem aku tak habis

black spider - tapi dia macam nasi goreng cina je..huhu



ni kali kedua pergi, owh nak puji ye sebab time aku pegi tu peak hour, time dinner, meja makan kat bawah penuh. so diorang suruh naik atas, which is guna tangga. aku pulak bawak hadif and stroller memang takla kan tapi diorang angkut aku punya stroller sampai atas. walau aku tak suruh sebab aku hampir nak keluar dah, so aku suka org bagi extra service macam ni




deco more to vintage


banana fritters

once again creamy chicken burger

spaghetti bolognese
aku masih lagi kenyang so keje aku cuit-cuit jelah makanan orang

makanan kena pandai pilih, tak semua sedap. tapi tekak orang lain-lain kan. harga RM20 and below. dia punya trademark tak kira nasi, me, spaghetti semua hidang dalam bowl. orang kata (actually tengok dlm ig hanis zalikha) kek dia sedap, nantilah aku try, aku review okeh

Comments

NinaAz said…
Mak aiiii.terliur tgk makanan2 nihhh.huwaaa.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…