Skip to main content

akikah adam harith

selamat malam u olls,

how's life? mine was sooo busy but still happy gile since rite now im at my sweet home (kampungku). seminggu aku kat kampung. kampung mestilah bestkan, sebab duit x keluar sesen pun, all fully sponsored by my future hubby (eh, tercakap, that one i will make one entry, tungguuuu yee) and of course my mama. 

too many things to settle up here since we are celebrating 3 events. banyak kan, kesian mama dan abah aku yang  sangat berpenat lelah dari pagi ke petang. tu belum campur dengan preparation. memang letih since mama hanya upah jiran-jiran je memasak.

yelah, walau simple ajak pun dalam 100++ orang tetap letiih sebab kena kemas rumah, ubah suai perabut, basuh membasuh periuk dan so on since pinjam dari orang. memang letih tapi happy since this is a happy celebration kan and also can meet up all family, friends and neighbours :)

mula-mula event ialah akikah my first niece and also the first grandchild of my family, oleh haji idris dan hajah nik norma...woott...woot. mama aku sayang gile kot kat cucu dia. next two event i will explain later okeh since i will make one new entry for that. bajet retis gila, kehkeh.


so, u olls layankan pics dulu ye:

mempersembahkan adam harith bin ahmad hilmi

akikah 1

akikah 2

akikah 3

me n my untie

mak cik iti

mak cik muni

one happy family, my bro's family
tahun lepas berdua, tahun ni bertiga

makan-makan

haji nik jusoh's family

last but not least, makcik adam yang comel...hoho

Comments

ieskhamid said…
sape future hubby???
shidaidris said…
haha, kalau shida bagtau iskerk kena datang tau :)
ieskhamid said…
kalu ade kad kawen nyer... insyallah akan hadirkn diri... best pren kawen kot... hehehe... sape??? i'm happy for you...
shidaidris said…
im ur bestpren? im touch :) nati siap, shida anta okeh. datang tau.

u know who :). thanks iskerk

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …