Skip to main content

WEDDING STORIES 2: reception dress?

assalamulaikum kepada semua pengantin lama, pengantin baru dan juga bakal pengantin...kehkeh

mentang-mentangla ko nak kahwin shida, asik-asik sebut pasal pengantin je kan.

banyak idea nak update sebenarnya tapi sebab keletihan yang amat sangat, aku update yang pendek-pendek aje. nak mintak pendapat korang semua, kalau boleh, sila lah komen dan bagi pendapat tulus ikhas dari hati yang suci lagi murni tu ye.

aku ada beberapa sketch nak buat untuk design baju reception. almaklumlah, reception kenalah yang paling meletop gteww, barulah jadi ratu sehari dan perempuan-perempuan yang datang semua jeles melihat keletupan baju tersebut. niat pun dah buruk, choiii. aku gurau je, jangan ambik serius sangat.

maksud aku, aku nak rekaan baju yang agak unik tapi tetap stunning. ni antara rekaan yang aku berkenan. sila vote...kehkeh (matilah aku, ntah-ntah xder yang vote).

no 1
this is the highest ranking in my mind and my heart as i like something unique , simple but sweet
rizalman design (m his num 1 fan)

no 2
rizalman guna kain lycra je kan tapi sangat cantik baju ini.
very minimalist

no 3
my sis semua suka dress ini and dress ini jenis labuh and aku agak x suka labuh sebab majlis kat umah je, kalau kat hotel, memang terbaik

no 4
simple kan tapi my sis dah ambik this design.

so, saper- saper yang ada design bolehla bagitau aku since nak jugak tau orang lain punya taste, kot-kot berkenan. hari ahad ni baru nak anta baju



Comments

Anonymous said…
no 1 !cute stunning sweet!
shidaidris said…
kan, shida pun suka gile design ni. dah tanya dah upah saja 800 belum termasuk kain dan border lace (-___-)
oPHie said…
babe, aku suka no 2.. kalo ko tinggi mmg no 1 jadi pilihan hati.. tapi bagi rendang tak berbuah ko tuh, aku rasa no 2 kowt ok tuk ko.. heheheh
shidaidris said…
ophie, susah jadi orang petite (pendek kasar sangat).... aku pun pening, x tau nak pilih yang mana

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …