Skip to main content

WEDDING STORIES 2: reception dress?

assalamulaikum kepada semua pengantin lama, pengantin baru dan juga bakal pengantin...kehkeh

mentang-mentangla ko nak kahwin shida, asik-asik sebut pasal pengantin je kan.

banyak idea nak update sebenarnya tapi sebab keletihan yang amat sangat, aku update yang pendek-pendek aje. nak mintak pendapat korang semua, kalau boleh, sila lah komen dan bagi pendapat tulus ikhas dari hati yang suci lagi murni tu ye.

aku ada beberapa sketch nak buat untuk design baju reception. almaklumlah, reception kenalah yang paling meletop gteww, barulah jadi ratu sehari dan perempuan-perempuan yang datang semua jeles melihat keletupan baju tersebut. niat pun dah buruk, choiii. aku gurau je, jangan ambik serius sangat.

maksud aku, aku nak rekaan baju yang agak unik tapi tetap stunning. ni antara rekaan yang aku berkenan. sila vote...kehkeh (matilah aku, ntah-ntah xder yang vote).

no 1
this is the highest ranking in my mind and my heart as i like something unique , simple but sweet
rizalman design (m his num 1 fan)

no 2
rizalman guna kain lycra je kan tapi sangat cantik baju ini.
very minimalist

no 3
my sis semua suka dress ini and dress ini jenis labuh and aku agak x suka labuh sebab majlis kat umah je, kalau kat hotel, memang terbaik

no 4
simple kan tapi my sis dah ambik this design.

so, saper- saper yang ada design bolehla bagitau aku since nak jugak tau orang lain punya taste, kot-kot berkenan. hari ahad ni baru nak anta baju



Comments

Anonymous said…
no 1 !cute stunning sweet!
shidaidris said…
kan, shida pun suka gile design ni. dah tanya dah upah saja 800 belum termasuk kain dan border lace (-___-)
oPHie said…
babe, aku suka no 2.. kalo ko tinggi mmg no 1 jadi pilihan hati.. tapi bagi rendang tak berbuah ko tuh, aku rasa no 2 kowt ok tuk ko.. heheheh
shidaidris said…
ophie, susah jadi orang petite (pendek kasar sangat).... aku pun pening, x tau nak pilih yang mana

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…