Skip to main content

kelate wonnnn piala malaysia

ni baru tingkat bawah ye
stadium ada 3 tingkat
penyokong kelantan dlm 60ribu


sebelum bertolak

aku x tahu nak cerita macam mana perasaan seorang rakyat kelantan yang sangat menyokong pasukannya dan sanggup bersusah-payah pergi ke stadium bukit jalil walau tau keadaan di sana sangat sesak. tapi demi pasukan tercinta sambil mengharapkan kemenangan sebab bukan mudah ye nak masuk final, aku pergi ke stadium bukit jalil semalam.

sanggup tu beli cardigan mng baru warna merah, pakai inner merah putih untuk menunjukkan aku memang penyokong kelantan. dengan sedikit kesusahan (disebabkan awal2 dah beli tiket tapi x jumpa ngan kawan yang pegang tiket dengan talian memang x boleh call), aku pun beli tiket lain dengan harga jauhhh lebih murah....menyesal beli tiket

lepas tu cari tempat nak duduk, memang malanglah sebab semua dah penuh so merempat jelah kat celah-celah tapi alhamduliilah tiba2 ada satu pakcik tu bangun dan bagi aku tempat (semangat nieh cerita dari awal sampai akhir). game bermula, biasala semua macam nak gle dan menyorak apabila pasukan kelantan keluar.

separuh masa pertama, neg 9 berjaya menjaringkan gol disebabkan penalti dan semua penonton macam nak gle (penyokong kelantan kalau x puas hati atau gembira akan pasang mercun). tapi ble tiba masa kedua, hairuddin dan pya berjaya menjaringkan gol.....sorakan penonton memang x yah nak cakap, memang semua bertempik sampai nak hilang suara.

so, keputusannya 2-1. kelantan menang walau x pernah sekalipun menang sebelum ni untuk piala malaysia. me proud of uuuuuu

nasi tambah: sampai sekarang aku masih lagi senyummm

Comments

y i en j r said…
yeay!!! akhirnya setelah 89 tahun penantian, kini Piala Malaysia berjaya menjadi milik Kelantan ;)
yeee yiennn dan kita ada sama2 di padang sebagai saksi kemenangan...hehe

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…