Skip to main content

kelate wonnnn piala malaysia

ni baru tingkat bawah ye
stadium ada 3 tingkat
penyokong kelantan dlm 60ribu


sebelum bertolak

aku x tahu nak cerita macam mana perasaan seorang rakyat kelantan yang sangat menyokong pasukannya dan sanggup bersusah-payah pergi ke stadium bukit jalil walau tau keadaan di sana sangat sesak. tapi demi pasukan tercinta sambil mengharapkan kemenangan sebab bukan mudah ye nak masuk final, aku pergi ke stadium bukit jalil semalam.

sanggup tu beli cardigan mng baru warna merah, pakai inner merah putih untuk menunjukkan aku memang penyokong kelantan. dengan sedikit kesusahan (disebabkan awal2 dah beli tiket tapi x jumpa ngan kawan yang pegang tiket dengan talian memang x boleh call), aku pun beli tiket lain dengan harga jauhhh lebih murah....menyesal beli tiket

lepas tu cari tempat nak duduk, memang malanglah sebab semua dah penuh so merempat jelah kat celah-celah tapi alhamduliilah tiba2 ada satu pakcik tu bangun dan bagi aku tempat (semangat nieh cerita dari awal sampai akhir). game bermula, biasala semua macam nak gle dan menyorak apabila pasukan kelantan keluar.

separuh masa pertama, neg 9 berjaya menjaringkan gol disebabkan penalti dan semua penonton macam nak gle (penyokong kelantan kalau x puas hati atau gembira akan pasang mercun). tapi ble tiba masa kedua, hairuddin dan pya berjaya menjaringkan gol.....sorakan penonton memang x yah nak cakap, memang semua bertempik sampai nak hilang suara.

so, keputusannya 2-1. kelantan menang walau x pernah sekalipun menang sebelum ni untuk piala malaysia. me proud of uuuuuu

nasi tambah: sampai sekarang aku masih lagi senyummm

Comments

y i en j r said…
yeay!!! akhirnya setelah 89 tahun penantian, kini Piala Malaysia berjaya menjadi milik Kelantan ;)
yeee yiennn dan kita ada sama2 di padang sebagai saksi kemenangan...hehe

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …