Skip to main content

4 days like heaven.....


day 4


day 3


day 2


day 1 (comelkan pemandangan menara celcom level 8)

p/s: keje x byk so amik gmbr je, since kwn2 pun 4 org je n semua x nk bergmbr so aku amik gmbr srg jelah...huahua

heaven kew....haha. i'm so happy these 4 days coz i have to attend training at menara celcom. apa yg bestnye, the class start at 9am but akn abs awl, ada 4.30,3.30 n the earliest is 2pm. beshhh kann. dhle msk2 mesti rehat2 dulu, then blaja stgh jam n rht lagii, then rehat lg for lunch abt 2 hrs. the best part at menara, all the web are unblocked not like my ofice att ttdi, only gmail u can login.

so, kat saner, i leh bergmail, berblogging, ber frendster n berfacebook....sgt seronot. but the most important part is, remember i told u before my fren ada jual die punye own collection kat pwtc. n one of his cust yg pegi pwtc nak beli lg and she tried to call him many times tp xdpt coz actually my fren line ni ditutup buat smnentara coz he migrate from prepaid to postpaid...then this cust x puas hati, she try to google sri tanjung and she got my blog. remember my previous entry, the title is sri tanjung. after discussion, she buy 40 pieces of tudung.......alhamdulillah

p/s: kadang2 rezeki tu datang dengan x disangkakan so apa yg perlu kite buat cume cuba n cuba lg. kdg2 sesuatu tu kita dh cube berkali2 tp still x dpt2, so mgkn itu bkn rezeki kite. coz sblm ni aku prnh lalui detik2 di mana aku cube berkali2 but rezeki still xder, ada tp x byk n ianya buat aku menderita skjp, then aku dh x nk lalui semua tu...cukuplah sekalii

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …