Skip to main content

cameron......hot n sweet


our apartment, desa anthurium



ok, gambar melompat mmg wjib ye seolah2
mcm cameron ni xpernah kitaorg smpi



fresh flowers



xtau tumbuhan ni nama apa



ladang teh ni kalau nk amik gmbr kena tau nk amik angel mana sbb
x semua cantik...hehe



plg suke bau strawberi...sgt2 manis

haha..i'm back, of coursela nk cite my trip to cameron yg mmg havoc tp beshhh. so kitaorg punye group dlm 20 org, cube bayangkan yg pegi semuanya jns kepala x berapa betul ckit. damn havoc n siap ada citer bersambung lagii.....huhu

as usual the best part there, the weather...damn cool especially at nite, menggigil beb. we stay at desa anthrium n we also hired for cater (sgt byk makanan n mmg membazir). n we bought byk bnd like amp, guitar, karaoke set, projector n lappy....can u imagine mcm mana rmh tu x bergegar....haha. n kitaorg jgk tlh ditegur beberapa kali olh pak guard sbb resident kt ctu complaint......huhu. mcm mana x complaint kalau dh start karaoke ataupun ms gelak, suara kitaorg dh bleh buat desa anthrium bergegar....

second part yg best the food. we cater from auntie, so pagi2 n mlm die akn dtg anta makanan. mmg besh mknn die n sgt byk. kitaorg jg buat sdr coklat fountain sbb mesin tu kitaorg ada, so mmg muntahle mkn strawberry n marshmellow celup coklat.....beshhhh

blk dr cameron, semuanya cbuk shopping sampaikan nk pecah kete, brg byk sgt..kete citra abu dh mcm van jual sayur sbb penuh ngan sayur, buah, bunga, cactus n mcm2 lahh.. mgkn die sbbkan brg yg terlalu byk, aku muntahh...haha....x tahan beb

nasi tambah : SELAMAT HARI IBU MAMA, DEDICATED SPECIAL TO MY MAMA NIK NORMA NIK JUSOH. I KNOW I'M NOT A GOOD DAUGHTER BUT U ARE THE GREATEST MUM IN WORLD

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…