Wednesday, April 7, 2010

FILM REVIEW : HOW TO TRAIN UR DRAGON

night fury

hero yg kat tgh2


this is best animation film ever and cutest also. i love this film since it came with good message. ok, citer die tentang seorang budak lelaki yang tinggal di satu perkampungan dan keturunannya dipanggil viking. masalahnya orang viking ni suke berperang, berbadan besar dan amat berani tapi budak (of course the hero) berbadan kecil dan selalu menimbulkan masalah sehingga die dilarang daripada berperang.
untuk membuktikan kepada semua orang yang die jugak layak berperang (kampung budak ni selalu diserang dengan dragon yang pelbagai jenis), die telah mencipta satu alat untuk menembak dragon. apabila die menvuba alat tersebut, tembakannya mengena kepada satu dragon yang dinamakan night fury (tetapi masalahnya semua orang x percaya).
bagi membuktikan yang die benar, budak tu telah berjalan dan akhirnya die berjumpa night fury tapi die tidak membunuh dragon tersebut tapi teh menjadi kawan dan di sinilah segalnya bermula. sgt best, serious rugi x tengok

nasi tambah : teringin nk tengok 3D

1 comment:

iqbalsyarie said...

wah....best2!best!

ops,salam ziarah ya.nice blog