Skip to main content

an unsatisfied customer towards Pos Laju


Dear all pos laju team,

Im Nur Murshidah Idris and in end of the OCTOBER month, i did post to my customer 2 casio watch at the same date (im sorry, i cant remember the exact date), UNFORTUNATELY one of my watch went missing.

After investigation, this is all POS LAJU fault and one of your team call me on 10/11/2012 En Shahrol Hazizie Shamsudin apologize for the incidents. Since En Shahrol promise to give rebate, i dont want to make this as big issue.

En Shahrol said the timeframe for the rebate request is 1 month (the longest) but i need to submit the compensation form. I did submit the compensation form at one of your branch at KL Central in the NOV month also. I also asked for RM200 for the compensation amount since it same value with the watch and also the postage fees and En Shahrol said OKAY.

After that, i received a call from one chinese lady who asked my account (i did give her maybank acc) in early DEC or end of NOV month. i thought after received call, i will receive the money but ITS NOT.

After long silence, i send one email again 4/1/2013 asked about my compensation and I did receive one email said my compensation JUST BEEN APPROVED. then, silence again.

After that, i send another email at  24/1/2013 asked the exact date of my rebate and the reply said, the rebate already been approved and already credited to my maybank acc amount RM104.65.

This is sooooooooo FUNNY since i have lost many things in this.
FIRSTLY : i have to take full responsibility toward my customer for the missing watch and not only that, her believe towards me also effected even though she know its not my fault but the LONG PERIOD for rebate make my cust PISSED OFF

SECOND : I have to bear with all the procedures (not mention before the watch been declared as missing)
 and also have to wait more than 2 months for the COMPENSATION

THIRD : I also lost here due to i have to replace the watch and posted o my customer but the compensation amount i received is less than that which is RM104.65

FORTH : BUT THE MAIN POINT IS, THIS IS NOT MY FAULT AT ALL

I WANT SOMEONE FROM POS LAJU TEAM CALL ME AND PAID THE REMAINING BALANCE BY THIS WEEK

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…