Skip to main content

an unsatisfied customer towards Pos Laju


Dear all pos laju team,

Im Nur Murshidah Idris and in end of the OCTOBER month, i did post to my customer 2 casio watch at the same date (im sorry, i cant remember the exact date), UNFORTUNATELY one of my watch went missing.

After investigation, this is all POS LAJU fault and one of your team call me on 10/11/2012 En Shahrol Hazizie Shamsudin apologize for the incidents. Since En Shahrol promise to give rebate, i dont want to make this as big issue.

En Shahrol said the timeframe for the rebate request is 1 month (the longest) but i need to submit the compensation form. I did submit the compensation form at one of your branch at KL Central in the NOV month also. I also asked for RM200 for the compensation amount since it same value with the watch and also the postage fees and En Shahrol said OKAY.

After that, i received a call from one chinese lady who asked my account (i did give her maybank acc) in early DEC or end of NOV month. i thought after received call, i will receive the money but ITS NOT.

After long silence, i send one email again 4/1/2013 asked about my compensation and I did receive one email said my compensation JUST BEEN APPROVED. then, silence again.

After that, i send another email at  24/1/2013 asked the exact date of my rebate and the reply said, the rebate already been approved and already credited to my maybank acc amount RM104.65.

This is sooooooooo FUNNY since i have lost many things in this.
FIRSTLY : i have to take full responsibility toward my customer for the missing watch and not only that, her believe towards me also effected even though she know its not my fault but the LONG PERIOD for rebate make my cust PISSED OFF

SECOND : I have to bear with all the procedures (not mention before the watch been declared as missing)
 and also have to wait more than 2 months for the COMPENSATION

THIRD : I also lost here due to i have to replace the watch and posted o my customer but the compensation amount i received is less than that which is RM104.65

FORTH : BUT THE MAIN POINT IS, THIS IS NOT MY FAULT AT ALL

I WANT SOMEONE FROM POS LAJU TEAM CALL ME AND PAID THE REMAINING BALANCE BY THIS WEEK

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …