Thursday, January 3, 2013

fenomena UAI

Assalamualaikum semua,

dulu kan UAI ni langsung x popular kan, aku pun xkenal dan aku pun x tau sejak bila UAI boleh terkenal tapi banyakla aku dengar dari mulut kawan-kawan aku yang UAI ni sangatlah lawak dan dia punya ceramah memang happening.

jangan bgtau korang x kenal pulak UAI tu sapa (Ustaz Azhar Idrus). aku ni mmg x pernah lagi berkesempatan nak pergi dengar ceramah UAI, dulu semua orang tengok kat youtube tapi sebab ceramah UAI sekarang dah di merata tempat, semua berebut pergi.

mana x fenomenanya UAI, jadual dia sebulan memanglah padat, boleh katakan hari-hari ada ceramah, kalaulah sebulan tu ada 40 hari, aku rasa 40 hari pun penuh. setiap kali ceramah x kira lelaki atau perempuan, penuh tempat tersebut. sesetengah org sanggup tu dok atas tangga, bersempit-sempit semata-mata nak dengar ceramah UAI.

aku antara orang yang paling happy bila UAI diberi kebenaran oleh Astro siarkan dia punya own programme
'kemah-keming UAI'. memang kalau boleh x nak miss sebab ceramah dia x boring dan x baca teks. tadi aku baru je tengok kemah keming UAI. memang kelakar abis

ada satu soalah tu tanya UAI, adab tentang isteri mengandung (aku pun dah lupa soalan tu....hahaha).
" UAI bgtau isteri mengandung memang pelik, sebab dia ada dua roh. satu roh dia, satu roh baby. apabila roh masuk dalam janin pada awal-awal mengandung, sebab tu isteri muntah-muntah.

apabila isteri mengandung, memang dia akan jadi pelik, dia akan malas, suka tidur, suka makan, mengidam pelik-pelik. itu normal, suami janganlah marah dan stress. UAI siap bgtau ada satu hamba Allah tu bgtau UAI setiap kali wife die preggy mesti mengidam mentol lampu. *rare kannn, kalau kita memang x terpk kot*

jadi apabila isteri mengandung, suami kena carik apa yang isteri mengandung tu sebab bukan susah pun nak pergi carik kat kedai, daripada isteri yang kena bertarung nyawa masa lahirkan baby. UAI tambah lagi sapa suruh buat bini mengandung....hahaha

tapii yang buat aku gelak besar jugak tapi saya dok jupe lagi bini mengandung suruh suami kahwin lain.....hahaha * kalau ada yang ni bukan setakat rare, ni memang nahas*



apa yang paling aku suka pasal UAI ni selain dari lawak, ayat dia memang makan dalam......kaskas

No comments: