Skip to main content

fenomena UAI

Assalamualaikum semua,

dulu kan UAI ni langsung x popular kan, aku pun xkenal dan aku pun x tau sejak bila UAI boleh terkenal tapi banyakla aku dengar dari mulut kawan-kawan aku yang UAI ni sangatlah lawak dan dia punya ceramah memang happening.

jangan bgtau korang x kenal pulak UAI tu sapa (Ustaz Azhar Idrus). aku ni mmg x pernah lagi berkesempatan nak pergi dengar ceramah UAI, dulu semua orang tengok kat youtube tapi sebab ceramah UAI sekarang dah di merata tempat, semua berebut pergi.

mana x fenomenanya UAI, jadual dia sebulan memanglah padat, boleh katakan hari-hari ada ceramah, kalaulah sebulan tu ada 40 hari, aku rasa 40 hari pun penuh. setiap kali ceramah x kira lelaki atau perempuan, penuh tempat tersebut. sesetengah org sanggup tu dok atas tangga, bersempit-sempit semata-mata nak dengar ceramah UAI.

aku antara orang yang paling happy bila UAI diberi kebenaran oleh Astro siarkan dia punya own programme
'kemah-keming UAI'. memang kalau boleh x nak miss sebab ceramah dia x boring dan x baca teks. tadi aku baru je tengok kemah keming UAI. memang kelakar abis

ada satu soalah tu tanya UAI, adab tentang isteri mengandung (aku pun dah lupa soalan tu....hahaha).
" UAI bgtau isteri mengandung memang pelik, sebab dia ada dua roh. satu roh dia, satu roh baby. apabila roh masuk dalam janin pada awal-awal mengandung, sebab tu isteri muntah-muntah.

apabila isteri mengandung, memang dia akan jadi pelik, dia akan malas, suka tidur, suka makan, mengidam pelik-pelik. itu normal, suami janganlah marah dan stress. UAI siap bgtau ada satu hamba Allah tu bgtau UAI setiap kali wife die preggy mesti mengidam mentol lampu. *rare kannn, kalau kita memang x terpk kot*

jadi apabila isteri mengandung, suami kena carik apa yang isteri mengandung tu sebab bukan susah pun nak pergi carik kat kedai, daripada isteri yang kena bertarung nyawa masa lahirkan baby. UAI tambah lagi sapa suruh buat bini mengandung....hahaha

tapii yang buat aku gelak besar jugak tapi saya dok jupe lagi bini mengandung suruh suami kahwin lain.....hahaha * kalau ada yang ni bukan setakat rare, ni memang nahas*



apa yang paling aku suka pasal UAI ni selain dari lawak, ayat dia memang makan dalam......kaskas

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…