Skip to main content

psy, 2 million, 8 min, artis malaysia marah....haruslah


selamat bercuti u olls,

amboii mak jeles ye pada yang bercuti panjang especially cikgu cikgi macam adik mak sampai seminggu cutinya. walhal raya 2 hari je kann, untungla cikgu kannn.

adik mak sempat lagi dari sabah singgah kat kl dulu lepas tu tadi baru balik ke kg halaman di pasir mas. hari ni mak kebosanan gila sebab laki x ada, pegi menyelam baju bundle di PD, hoih x tau nak buat apa. sudah-sudah layan blog, baca twiter dan fb.

wahhh, ada isu kemain meletop lagi tentulah pasal psy yg popular dengan gangnam style datang malaysia. kemain lagi u olls orang kata dibayar 2 juta.. dah lama dengar citer ni, ingat dia x jadi datang since ramai gila yang bntah sebab membazir dan x relevant tapi since org bgtau kedatangannya di sponsor oleh orang kaya raya MCA, so mungkin kot (tapi x taulah betul ke tidak).

then, paling best tadi tengok video dia, rupanya dia baru je landed kat kl pukul 6 pagi tadi, terus perform dan khabarnya performance 8 minit sajooo. ayooo, dahle 2 juta tapi 8 min, aku ingatkan mula-mula dalam setengah jam jugakk tapi rupanya nyanyi lagu gangnam style je. ada video tapi aku pun x tengok sebab x teruja pun nak tengok since dah banyak kali tengok (tapi betul ke 8 min)

then, bila aku baca tweet artis malaysia ramai yang bangkang, siap ada yang perli balik artis tersebut. paling best Dato CT pun tweet pasal ni, dan ada yang marah Dato CT balik

ni aku tweet balik dari Nasionalis982 "rezeki masing-masing. Anda beruntung kerana diberi banyak peluang sebelum ni. Bersikap matanglah kerana anda role model Malaysia"......hahaha. terbahak-bahak aku baca tweet mamat ni, kemain lagi nak menegakkan benda yang memang x rasional. lepas tu, ramai dok kutuk, dia bgtau ni bukan hiburan semata tapi branding antara malaysia dan penang. maksudnya nak menaikkan nama Malaysia di mata dunia.

celah mana nak naikkan nama Malaysia kalau psy datang pun 8 minit sajooo. owh, mungkin maksudnya kalau negara luar tau, diorang akan mengatakan negara kita hebat sebab sanggup membayar dengan harga yang tinggi hanya uuntuk celebrate chinese new year kann. mungkin itu maksud dia kott

aku ni bukan kipas susah mati Dato CT, tapi cara dia cakap seolah-olah selama ni kerajaan yang bagi rezeki pada Dato CT, kalau aku jadi Dato CT memang aku taulah cara nak bidas balik tapi as usual CT memang penyabar dan polite orangnya.

btw, memang ramai artis Malaysia terasa like Adibah Nor, Johan dan banyak lagilah

nak tau apa jadi pagi tadi masa psy datang. korang saksikanlah sendiri video nieh:




Comments

nazeef nazeem said…
salam kenal...skarang da trend gangnam ni kan..follow me back yaa
Shida Idris said…
wassalam dear. a'ah. ok

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.