Monday, February 11, 2013

psy, 2 million, 8 min, artis malaysia marah....haruslah


selamat bercuti u olls,

amboii mak jeles ye pada yang bercuti panjang especially cikgu cikgi macam adik mak sampai seminggu cutinya. walhal raya 2 hari je kann, untungla cikgu kannn.

adik mak sempat lagi dari sabah singgah kat kl dulu lepas tu tadi baru balik ke kg halaman di pasir mas. hari ni mak kebosanan gila sebab laki x ada, pegi menyelam baju bundle di PD, hoih x tau nak buat apa. sudah-sudah layan blog, baca twiter dan fb.

wahhh, ada isu kemain meletop lagi tentulah pasal psy yg popular dengan gangnam style datang malaysia. kemain lagi u olls orang kata dibayar 2 juta.. dah lama dengar citer ni, ingat dia x jadi datang since ramai gila yang bntah sebab membazir dan x relevant tapi since org bgtau kedatangannya di sponsor oleh orang kaya raya MCA, so mungkin kot (tapi x taulah betul ke tidak).

then, paling best tadi tengok video dia, rupanya dia baru je landed kat kl pukul 6 pagi tadi, terus perform dan khabarnya performance 8 minit sajooo. ayooo, dahle 2 juta tapi 8 min, aku ingatkan mula-mula dalam setengah jam jugakk tapi rupanya nyanyi lagu gangnam style je. ada video tapi aku pun x tengok sebab x teruja pun nak tengok since dah banyak kali tengok (tapi betul ke 8 min)

then, bila aku baca tweet artis malaysia ramai yang bangkang, siap ada yang perli balik artis tersebut. paling best Dato CT pun tweet pasal ni, dan ada yang marah Dato CT balik

ni aku tweet balik dari Nasionalis982 "rezeki masing-masing. Anda beruntung kerana diberi banyak peluang sebelum ni. Bersikap matanglah kerana anda role model Malaysia"......hahaha. terbahak-bahak aku baca tweet mamat ni, kemain lagi nak menegakkan benda yang memang x rasional. lepas tu, ramai dok kutuk, dia bgtau ni bukan hiburan semata tapi branding antara malaysia dan penang. maksudnya nak menaikkan nama Malaysia di mata dunia.

celah mana nak naikkan nama Malaysia kalau psy datang pun 8 minit sajooo. owh, mungkin maksudnya kalau negara luar tau, diorang akan mengatakan negara kita hebat sebab sanggup membayar dengan harga yang tinggi hanya uuntuk celebrate chinese new year kann. mungkin itu maksud dia kott

aku ni bukan kipas susah mati Dato CT, tapi cara dia cakap seolah-olah selama ni kerajaan yang bagi rezeki pada Dato CT, kalau aku jadi Dato CT memang aku taulah cara nak bidas balik tapi as usual CT memang penyabar dan polite orangnya.

btw, memang ramai artis Malaysia terasa like Adibah Nor, Johan dan banyak lagilah

nak tau apa jadi pagi tadi masa psy datang. korang saksikanlah sendiri video nieh:




2 comments:

nazeef nazeem said...

salam kenal...skarang da trend gangnam ni kan..follow me back yaa

Shida Idris said...

wassalam dear. a'ah. ok