Thursday, February 28, 2013

apa panggilan yang paling sesuai untuk aku?

Hello u olls,


mak catat sejarah x hupdate blog lama. sekarang tengah bersihkan sawang dan debu yang melekat kat blog. tebal dan banyak kot debu. ampun kan mak ye * hamboiihhh statement macam ada org dok tggu ko update kan*

minggu ni dah minggu 22 my pregnancy. cepat betul masa berlalu kan. sampai sekarang, aku still lagi x rasa baby kicking hanya boleh rasa very soft movement like bubbles dalam perut. memang kerap dan kadang-kadang x berenti. ia macam *bulb, bulb*. baby mommy ni x selesa ke apa. teringinnya nak rasa baby tendang tapi semua dok cakap nanti 6months and above, baby bukan setakat tendang, siap buat samersault and gangnam style lagi....hoho.

perut dah buncit. ayooo dulu seluar xleh kancing kan, sekarang zip pun langsung xleh. aku x tau berat aku sekarang, last timbang 39.5kg. harap-harapla berat x naik sangat sbb haritu dah kena warning ngan nurse sebab berat naik lebih 1kg dalam masa sebulan.

last timbang masa awal bulan 2 and next checkup 14/3. aku rasa berat naik kot....kehkeh. matila kena marah dengan nurse. sekarang aku rasa berat 40kg kot, ayoooo aku rasa dah x larat. patutla perempuan gemuk *no offense ya* maksudnya yang berbadan besar, gila-gila nak turunkan berat badan sampai sanggup buat apa saja dan makan apa saja.

aku yang berat 40 kg ni pun dah rasa x larat. maafla, berat x pernah naik since 10 years ago. so, aku xpernah rasa kenaikan berat badan. memang aku bersykur ngan berat aku sbb makan apa saja pun dok macam tu jee. 

one more, aku punya punggung dan breats rasa besar gila.....kekeke. malu mak nok

tapi masalah utama sekarang, aku kompius, sampi sekarang aku x tau nak bahasakan apa kat anak aku. almaklumlah, anak pertama, semua pun kompius. korang rasa mana yang lebih elok mummy ke, ibu ke, ummi ke, bonda ke. cuba vote mana yang paling kewl....kehkeh. mak je, ayah x yah sebab nanti pandai-pandai la aku padankan. 

apa yang paling sesuai bagi aku, cer korang komen...:)

22 weeks, pic panas lagi baru, 2 hari lepas

kalau depan x nampak sangat kan, kalau tepi, nampak kan perut mak buncit dan punggung makin melebar (-___-)



2 comments:

ddJaafar said...

panggil mek.
boleh?hihihih

Shida Idris said...

hahaha, pun boleh