Skip to main content

saya telah ditagged oleh puan dD yg comell

saya jarang dapat tagged drp orang lain, maybe sbb saya x glemer tapi kadang2 saya kena tagged tapi saya buat2 x nampak, boleh x? ahaha

1) where is ur cell phone?
ada kat sebelah nih, x berbunyik dr tadi sbb aku buat silent mode...ahaha

2) relationship
susah nak jawab soalan nie....sbb aku suke berahsia bab cintan nie (pergghh ayat mcm artis). cume yg aku bleh bgtau my relationship quite complicated, senang cerita single but not available...ahaha

3) ur hair - ala, byk je pic aku show off my hair. rambur curl plus kembang macam singa...ahaha

4) work - cust service celcom - ssh tau keje nieh sbb banyak gle call tapi sbb aku keje duduk je, so malas nak cari keje lain in fact i luv the working environment

5) ur sisters - aku ada 3 adik perempuan. syg sangat sama diorang (siti syakirah, siti munira and siti sofia) semua siti aku sorang je bukan siti...ehehe

6) ur favourite thing - apa maksudnya nieh - aku suke semua baju2 aku yang comel and my camera

7) ur dream last nite - aku x pernah ingat apa aku mimpi. serious

8) ur favourite drink - currently fresh orange, tapi selalu tukar2

9) ur dream car- perempuan kecik ngn mini cooper, mmg cute gle kan....ahaha

10) ur shoes - oohh plss, i got a lot of sandals, wedges and slippers but lots of my brand are vincci and nose

11) ur fears - i have a lot of fears. aku takut accident, aku takut longkang, aku takut gemuk, aku takut jerawat and takut kehilangan my family

12) what u want to be in 10 years - successful businesswomen. aminnn

13) who did u hang out with last weekend - jerantut, my fren's wedding

14) what are u not good at - cooking. damn, i have to admit i cant cook....ahaha

15) one of ur wish list item - new lappy...ohhh, i really need this

16) where u grew up - pasir mas, proud to be kelatenese people

17) last thing u did - makan ayamas

18) what are u wearing - skinny jeans, loose shirt and black shawl

19) what aren't u wearing - skirt, i hate it coz it makes me looks short...awww

20) ur pet - i hate anyting abt pet or animal

21) ur computer - the old skool acer

22) missing - i lost my nokia N73 (i miss it damn much)

23) ur life - my life was great. even my family doesnt like my job but im happy to be part of ahp staff.

24) what are u thinking about rite now - nk dinner kat mana nanti?

25) ur car - my hero, kenari putih yg comel. nom plat pun comel tp xleh bgtau...ahaha

26) ur kitchen - please go to q 14, i jarang sekali masuk dapur...huhu

27) ur favourite colour - i never have favorite color, believe this

28) last time u laughed - i always laugh, serious. im a happy person

29) last time u cried - hhmm...i do not rememeber when but maybe last 2 weeks when i miss my mama sooo much

30) love - parents (mama n abah)
siblings (my brother n sisters)
one (the one n only)
frens (person that i called fren)

nasi tambah : terima kasih kepada opis ku kerana aku bleh bkk internet sekarang, kalau x mmg aku jarang jwb soalan.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.