Friday, June 10, 2011

bangsa asing vs melayu

tapi paling top dan hot ialah jejaka lombok
sampai lari tinggalkan keluarga ye

korean pop yang tengah gila melanda remaja melayu

aku suke lakonan denzel
bangga ye dapat couple ngan mat sallleh


hi perempuan cantik, x cantik, yang rasakan dirinya cantik dan juga yang rasa dirinya x cantik...eh lelaki pun ada

tadikan aku berpeluang tengok cerita kat tv2, sambil-sambil layan fb. mula-mula macamx menarik tapi yelah tv3 cerita ghost rider (boringgg). then, cerita pasal si raja farah yang nak sangat bersuamikan lelaki bangsa asing, mat salleh, negro, x kisahla asalkan bangsa asing....pergghhh

so, aku pun teringat la yang aku selalu terjumpa couple (mat salleh n malay) kat luar. tapi kebanyakan mat salleh yang aku jumpa kat kl ni memang jenis x ada selera langsung nak tengok, melainkan sesetengah yang memang nampak kaya dan bergaya tapi sangat jarangla

selalunya yang kaya, hensem dan bergaya already taken sebab selalunya mesti aku terserempak ngan dia punya wife n so on. tapi bagi akula, ni pendapat aku je memang aku x layan bangsa asing ni (padahal diorang pandang pun x kat aku...haha). maksud aku, if la one day ada mamat sesat mana yang fall in love ngan aku, aku memang x akan layan punya....ceh...ceh..ceh

walau lelaki melayu x romantik, x caring dan x hensem macam bangsa asing tapi pilihan aku tetap lelaki melayu. so, jejaka melayu di luar sila bangga dan isi borang ngan aku....haha. susah ye nak biasakan dengan diorang punya culture, food, religion dan sebagainya.

usah kata bangsa asing, kalau kita kahwin dengan bangsa cina dan india yang memang menetap di malaysia ni pun dah susah. apatah lagi bangsa asing yang memang x menetap di malaysia....ayooo

so, jangan la terlalu banggakan sangat bangsa asing sebab aku baca kat metro berapa ramai yang gilakan bangsa asing tapi last-last kena tipu.......duit boleh cari tapi kalau kena tipu bawak dadah dan kena penjara seumur hidup, macam mana?

jadi gadis, perempuan, wanita di luar sana sila berhati-hati ye

1 comment:

Baharudin said...

Terima kasih kerana membanggakan saya...saya seorang lelaki melayu bukan kacukan