Skip to main content

bangsa asing vs melayu

tapi paling top dan hot ialah jejaka lombok
sampai lari tinggalkan keluarga ye

korean pop yang tengah gila melanda remaja melayu

aku suke lakonan denzel
bangga ye dapat couple ngan mat sallleh


hi perempuan cantik, x cantik, yang rasakan dirinya cantik dan juga yang rasa dirinya x cantik...eh lelaki pun ada

tadikan aku berpeluang tengok cerita kat tv2, sambil-sambil layan fb. mula-mula macamx menarik tapi yelah tv3 cerita ghost rider (boringgg). then, cerita pasal si raja farah yang nak sangat bersuamikan lelaki bangsa asing, mat salleh, negro, x kisahla asalkan bangsa asing....pergghhh

so, aku pun teringat la yang aku selalu terjumpa couple (mat salleh n malay) kat luar. tapi kebanyakan mat salleh yang aku jumpa kat kl ni memang jenis x ada selera langsung nak tengok, melainkan sesetengah yang memang nampak kaya dan bergaya tapi sangat jarangla

selalunya yang kaya, hensem dan bergaya already taken sebab selalunya mesti aku terserempak ngan dia punya wife n so on. tapi bagi akula, ni pendapat aku je memang aku x layan bangsa asing ni (padahal diorang pandang pun x kat aku...haha). maksud aku, if la one day ada mamat sesat mana yang fall in love ngan aku, aku memang x akan layan punya....ceh...ceh..ceh

walau lelaki melayu x romantik, x caring dan x hensem macam bangsa asing tapi pilihan aku tetap lelaki melayu. so, jejaka melayu di luar sila bangga dan isi borang ngan aku....haha. susah ye nak biasakan dengan diorang punya culture, food, religion dan sebagainya.

usah kata bangsa asing, kalau kita kahwin dengan bangsa cina dan india yang memang menetap di malaysia ni pun dah susah. apatah lagi bangsa asing yang memang x menetap di malaysia....ayooo

so, jangan la terlalu banggakan sangat bangsa asing sebab aku baca kat metro berapa ramai yang gilakan bangsa asing tapi last-last kena tipu.......duit boleh cari tapi kalau kena tipu bawak dadah dan kena penjara seumur hidup, macam mana?

jadi gadis, perempuan, wanita di luar sana sila berhati-hati ye

Comments

Baharudin said…
Terima kasih kerana membanggakan saya...saya seorang lelaki melayu bukan kacukan

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…