Monday, April 30, 2012

MOVIE TIME : battleship and the avengers

hello u olss

omg, i got soo much to do for my wedding and so much task no completed but still im cool (-___-) walhal dah kena bebel dengan big boss (abah) pagi tadi. rite now, im freaking out....arghhhh

so, to let it cool sambil jalan-jalan abiskan duit yang makin sikit nieh or should i say langsung x ada nieh. okeh, harini aku berjaya tengok cerita the avengers, yahooo. mana leh tahan semua dok pumpang sana sini cakap cerita ni memang best, rasa macam loser pulak kalau x tengok lagi....haha (yes, im exeggerate).

tapi mula-mula aku nak cerita pasal battleship dulu. banyak betul cerita best tahun ni.
1) battleship (dari pengarah transformer)

mak taste dengan dia sekarang....auwwww


so korang boleh agak la basically cerita ni macam mana. of coursela pasal alienkan. aku pulak peminat kipas susah nak mati transformer so memang x akan lepaskan peluang tengok cerita ni.

cerita ni memang penuh dengan aksi yang super best. teknik CGI yang digunakan memang power sebab segala robot, kapal, senjata yang digunakan memang terbaik ah.aku suka cerita ni sebab dia sedih bagi aku. cerita yang mana seorang adik yang dulunya langsung x bertanggungjwab akhirnya menjadi kapten kapal yang berjaya memusnahkan alien.

aku xleh tengok cerita patriotik macam ni sebab masa tengok cerita ni aku nangis. motif sangatkan (aku nangis masa part kapal diorang pecah dan diorang terpaksa guna kapal lama dan melihat semangat si old navy tueh). boleh masa ni aku nangis? kelakar kan.

the end, haruslah alien kalah dan bumi terselamat

2) the avengers

haruslah iron man gambar lebih sebab dia kan laki mak yang ke 17

hujung sekali tu, tua pun sangat tempting...kahkah

omg, this movie was super awesome coz its combine all the heroes. ironman (omg, i love tony stark), thor, captain america, black widow, barton, hulk and nick fury.

so, melihatkan hero-heronya saja buat kita teruja kan. apa yang best cerita ni selain dari aksi, cerita ni sangat lawak okeh. aku gelak x berenti kot tengok cerita ni. rasa macam nak lempang je ironman and hulk sebab diorang sangat lawak nak mampus.

sepatutnya ini cerita adiwira yang konon nak lawat kuasa jahat dengan aksi-aksinya yang kemain lagi, cerita ni dari awal sampai akhir x abis-abis selitkan unsur lawak. tapi still memang best dan menghiburkan

as usual, bumi menang dan terselamat u olls

No comments: