Skip to main content

MOVIE TIME : battleship and the avengers

hello u olss

omg, i got soo much to do for my wedding and so much task no completed but still im cool (-___-) walhal dah kena bebel dengan big boss (abah) pagi tadi. rite now, im freaking out....arghhhh

so, to let it cool sambil jalan-jalan abiskan duit yang makin sikit nieh or should i say langsung x ada nieh. okeh, harini aku berjaya tengok cerita the avengers, yahooo. mana leh tahan semua dok pumpang sana sini cakap cerita ni memang best, rasa macam loser pulak kalau x tengok lagi....haha (yes, im exeggerate).

tapi mula-mula aku nak cerita pasal battleship dulu. banyak betul cerita best tahun ni.
1) battleship (dari pengarah transformer)

mak taste dengan dia sekarang....auwwww


so korang boleh agak la basically cerita ni macam mana. of coursela pasal alienkan. aku pulak peminat kipas susah nak mati transformer so memang x akan lepaskan peluang tengok cerita ni.

cerita ni memang penuh dengan aksi yang super best. teknik CGI yang digunakan memang power sebab segala robot, kapal, senjata yang digunakan memang terbaik ah.aku suka cerita ni sebab dia sedih bagi aku. cerita yang mana seorang adik yang dulunya langsung x bertanggungjwab akhirnya menjadi kapten kapal yang berjaya memusnahkan alien.

aku xleh tengok cerita patriotik macam ni sebab masa tengok cerita ni aku nangis. motif sangatkan (aku nangis masa part kapal diorang pecah dan diorang terpaksa guna kapal lama dan melihat semangat si old navy tueh). boleh masa ni aku nangis? kelakar kan.

the end, haruslah alien kalah dan bumi terselamat

2) the avengers

haruslah iron man gambar lebih sebab dia kan laki mak yang ke 17

hujung sekali tu, tua pun sangat tempting...kahkah

omg, this movie was super awesome coz its combine all the heroes. ironman (omg, i love tony stark), thor, captain america, black widow, barton, hulk and nick fury.

so, melihatkan hero-heronya saja buat kita teruja kan. apa yang best cerita ni selain dari aksi, cerita ni sangat lawak okeh. aku gelak x berenti kot tengok cerita ni. rasa macam nak lempang je ironman and hulk sebab diorang sangat lawak nak mampus.

sepatutnya ini cerita adiwira yang konon nak lawat kuasa jahat dengan aksi-aksinya yang kemain lagi, cerita ni dari awal sampai akhir x abis-abis selitkan unsur lawak. tapi still memang best dan menghiburkan

as usual, bumi menang dan terselamat u olls

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …