Skip to main content

MOVIE TIME : battleship and the avengers

hello u olss

omg, i got soo much to do for my wedding and so much task no completed but still im cool (-___-) walhal dah kena bebel dengan big boss (abah) pagi tadi. rite now, im freaking out....arghhhh

so, to let it cool sambil jalan-jalan abiskan duit yang makin sikit nieh or should i say langsung x ada nieh. okeh, harini aku berjaya tengok cerita the avengers, yahooo. mana leh tahan semua dok pumpang sana sini cakap cerita ni memang best, rasa macam loser pulak kalau x tengok lagi....haha (yes, im exeggerate).

tapi mula-mula aku nak cerita pasal battleship dulu. banyak betul cerita best tahun ni.
1) battleship (dari pengarah transformer)

mak taste dengan dia sekarang....auwwww


so korang boleh agak la basically cerita ni macam mana. of coursela pasal alienkan. aku pulak peminat kipas susah nak mati transformer so memang x akan lepaskan peluang tengok cerita ni.

cerita ni memang penuh dengan aksi yang super best. teknik CGI yang digunakan memang power sebab segala robot, kapal, senjata yang digunakan memang terbaik ah.aku suka cerita ni sebab dia sedih bagi aku. cerita yang mana seorang adik yang dulunya langsung x bertanggungjwab akhirnya menjadi kapten kapal yang berjaya memusnahkan alien.

aku xleh tengok cerita patriotik macam ni sebab masa tengok cerita ni aku nangis. motif sangatkan (aku nangis masa part kapal diorang pecah dan diorang terpaksa guna kapal lama dan melihat semangat si old navy tueh). boleh masa ni aku nangis? kelakar kan.

the end, haruslah alien kalah dan bumi terselamat

2) the avengers

haruslah iron man gambar lebih sebab dia kan laki mak yang ke 17

hujung sekali tu, tua pun sangat tempting...kahkah

omg, this movie was super awesome coz its combine all the heroes. ironman (omg, i love tony stark), thor, captain america, black widow, barton, hulk and nick fury.

so, melihatkan hero-heronya saja buat kita teruja kan. apa yang best cerita ni selain dari aksi, cerita ni sangat lawak okeh. aku gelak x berenti kot tengok cerita ni. rasa macam nak lempang je ironman and hulk sebab diorang sangat lawak nak mampus.

sepatutnya ini cerita adiwira yang konon nak lawat kuasa jahat dengan aksi-aksinya yang kemain lagi, cerita ni dari awal sampai akhir x abis-abis selitkan unsur lawak. tapi still memang best dan menghiburkan

as usual, bumi menang dan terselamat u olls

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.