Friday, November 2, 2012

MOVIE TIME : skyfall

Assalamualaikume everyone, how's life? happy or not?


betulla orang kata, happiness is a choice, whatever your problem is, whatever happened to u, how big or complicated your problem but as long as u choose to be happy, i think at least u will be okay. so, i choose to  be happy eventhough i have sooo many problems (oh my english).

ok, sudah -sudah merepek, berbalik pada tajuk kita, harini kita dah tengok skyfall....hewhew, quite interesting and exciting. movie yang agak panjang, 2 jam setengah, penuh dengan aksi (as expected), perempuan keliling pinggang and once again as expected banyak adegan dipotong....ceitt

sebab harini ada masa, actually nak pos jam customer aku sambil beli sampul prabayar tapi sekaliiiii semua habis, dari saiz S kepada M, kotak, semua habis. so, terpaksalah aku hold dulu, dan pos esok. alang-alang dah sampai mid, apalagiiii movie lah jawabnya.

cerita dia macam ni, james bond ditugaskan untuk mencari satu disket yang mana di dalam tu ada semua senarai nama ejen perisik rahsia di seluruh negara yang sedang bertugas. so, disket tu sangatlah penting sebab kalau terbongkar, semua ejen dalam bahaya.

mula-mula bond x berjaya tangkap si master mind dan dia hampir terbunuh tapi selepas beberapa bulan, bond kembali dan of courselah berjaya cuma si penjahat ni memang brilliant sebab kenapa, his one of the ex M16 agent, and of course he knows all the strategy, operations, place and bla bla.

si penjahat punya misi adalah ingin membunuh M (ketua bond) keranaaa itu rahsia, korang kena pegi tengok dulu sebab nanti aku spoil mood korang tapi aku suka satu perbualan dalam citer ni between bond and silva (penjahat).

ini kata-kata si jahat itteww
"my grandma owns an island, small island and i really love that island. but suddenly the island full with rat. tikus datang begitu banyak sebab nak makan kelapa. dan itu menyebabkan island tu hampir hancur dan kotor.

si jahat pun start pasang perangkap di sekeliling island tu untuk memerangkap tikus. and about a month, semua tikus terperangkap. selepas terperangkap, aku  x bunuh tikus-tikus tu semua tapi aku biarkan saja. sampailah satu masa, semua tikus tu lapar dan mula makan sesama sendiri. 

dalam banyak-banyak tikus, hanya ada dua  tikus saja yang survive. and what happen, i dont kill that rat too, i let it go. but after that, tikus tu dah x makan kelapa dah tapi makan tikus jugak.

korang paham x? macam mana orang/binatang dalam situasi tertentu yang apabila dipaksa akan berubah menjadi kejam dan unexpected. so, this is happen to SI JAHAT tadi."

daniel craig
he looks old in this movie....hehe


salah satu perempuan dalam citer ni, btw she's pretty rite

btw, skyfall rumah bond masa kecil yg dibeli oleh ayahnya

4 comments:

Asrul Muzaffar Mohammed said...

Ekceli 'Skyfall' tu nama rumah James Bond grew up kat Scotland :)

Shida Idris said...

oo yeke, i thought its a place. tq for correction

izfanora said...

wah, gigih wat review nie.. nk ajak encik suami tgk r.. hihi..

Shida Idris said...

mmg semua movie kalau sempat shida buat review :)