Skip to main content

PIALA AFF SUZUKI 2012

hello everyone,


lama aku x update kan. bukannya xder benda nak share tapi malas punya pasal. nak taip malas, serba-serbi malas...hahaha. *apa kerja pun hubby aku buatkan, tq hubby*

so, korang tengok x game sulung malaysia lawan singapore tadi. saper yang tengok, mesti emo lebih sebab aku memang emo. eh, bukan aku sajalah satu rakyat malaysia. kita kalah teruk kot 3-0, which is a VERRY unexpected and disappointed result for me. aku x expect menang *melihatkan pada performance HM recently* tapi aku x nak/x suka/benci kalah dengan Singapore dan Indonesia.

kalau sekalipun kalah tapi biarlah kalah bermaruah like 1-0 ni, 3-0, hayooooo rasa nak pengsan. nak tau punca kalah game malam ni sebab Rajagopa punya pasal, pemilihan player yang memang bagi aku sangat teruk. semua dok kutuk apek, bagi aku performance apek mmg teruk malam ni tapi kita punya barisan tengah lagi teruk.

kata-kata terbaik, copypaste:
ni kata-kata dari captain singapore yang sumbat 2 gol tadi.
hampir 80% pemain AFF ialah pemain dari Liga Singapore, Malaysia?
btw, coach singapore also said the same thing


(Mungkin ramai pelik apabila admin hanya mengkritik jentera tengah berbanding pertahanan. Tetapi bagi admin, disitu lah kelemahan #HarimauMalaya paling ketara. Mereka gagal merencana serangan dengan baik, dan juga gagal membantu pertahanan bertahan dengan baik.

Jika posisi tengah gagal melancarkan serangan, tiada lorongan dan umpanan menarik kepada penyerang, peluang untuk menjaringkan gol cukup t
ipis. Apatah lagi tiada "crossing" ke kotak penalti dari bahagian "flanker". Penyerang terpaksa turun kebawah untuk mengambil bola, dan pada siapa mereka mahu mengumpan? Disini Safiq gagal mengumpan kepada penyerang, Kunalan dan Khyril juga gagal melakukan "crossing" kepada Safee dalam kotak penalti.


Bahagian "midfield" juga memainkan peranan penting apabila bertahan. Terutama tugas "defensive middfielder" yang dimainkan oleh Amar Rohidan. Pemain ini sepatutnya melindungin "back four" dari mudah dibolosi. Sebagai "defensive mid" beliau seharusnya menjadi "winning ball". Tapi dalam aksi tadi, beliau gagal.


Rasanya inilah sebab admin lebih gemar memperkatakan mengenai posisi tengah berbanding pertahanan dan penyerang. Kerana posisi tengah merupakan kunci kita bertahan dan menyerang dengan baik)



so, paling teruk malam ni ialah barisan tengah sebab xder bola pun untuk striker, malam ni aku rasa mat yo xderlah teruk sangat tapi safiq ngan safee mmg serius macam xder function. saper yang tengok bola malam ni pun tau kan. 


so kesimpulannya player perlu dirombak atau coach sendiri perlu ditukar. kalau sekali kagi kita kalah dengan Laos, nampaknya kita jadi penonton jelah.


dulu, kata suruh penonton bagi sokongan, aku tengok ramai jugak yang pegi Bukit Jalil tapi HM punya performance sangat hampeh, bukan kali ni saja. masa lawan HongKong pun sama, masa lawan Bangla pun sama, so ingat dah berubah tapiiiiii tetap x berubah. Hadoiilaaaaaaaa

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …