Skip to main content

nama saya Mohd Ashraff Hafiz tapi panggil Aleesha Farhana pun boleh

hoh, yang nila nama dalam ic Mohd Ashraff Hafiz tapi sekarang nak tukar nama
Aleesha Farhana....kemain lagi ko. siap pakai baju kurung dan tudung la gi kan

ni salah seorang kawan baik aku kat opis.....errkk dia sedikit besar kan

yang ni memang macam artis.....serius kalau korang tengok gambar dia boleh tertukar

errmmm.....cantik x saya?

perempuan kenala over....ye dokk

aku sebenarnya xder hal dengan orang ketiga ni. sebab kenapa kerana kawan-kawan opis aku memang banyak dari golongan ni. orang panggil macam-macam kan nyah, bapuk, pondan. tapi senang cerita lelaki nak jadi perempuan.

kat opis aku, diorang membenarkan lelaki memakai pakaian wanita dan menyerupai wanita dan memang ramai lah golongan tersebut menonjolkan diri. serius, masa mula-mula kerja aku memang terkejut gle, mana x terkejut badan kemain lagi besar macam body builder tapi pakai kebaya ngan heel. mau x juling biji mata aku tengok diorang jalan ngan heel ngan badan besar gedabak.

kalau badan kecil, petite, putih dan kurus lehla aku consider. ni, gemuk tinggi dan tough....ayyooo amma apppaa. tapi aku memang xder masalah dengan golongan ni sebab diorang memang baik dan sekurang-kurangnya diorang buat keje halal.

diorang ni semua memang kebanyakannya azali macam ni kerana diorang punya hormon, gen dan rasa sangat keperempuanan. sebab tu kita akan nampak mereka lebih dari perempuan sebenar. kesian jugak kat mereka ni sebab kadang-kadang mereka nak lawan tapi kalau hormon tu lebih nak kepada perempuan mereka kalah.

aku x kisah kalau setakat mereka lembut dan pakai baju perempuan ms event je sekurang-kurangnya daily life mereka berpakaian lelaki (maksud aku mereka ni masih lagi bleh dibentuk) tapi ni x kalau yang hardcore siap buang kemaluan dan buat pertukaran jantina. lepas tu nak tukar nama dan paling best lepas tu mereka pun nak diberikan hak macam perempuan ori...aduhaiiiiii

bukan maksud aku x kisah ke hapa ,tapi kadang-kadang aku pernah tanya mereka x nak berubah ke? tapi mereka kata x nak. mereka nak jadi perempuan, mereka happy kalau boleh jadi perempuan, berlagak macam perempuan, pakai baju perempuan dan ada bf (paling penting)

dunia....dunia. makin dikejar makin ko lari ek?

Comments

dd.hasnidar said…
seram ada kawan macam ni.memang diorg baik,kadang baik dari sahabat baik kita lagi.tapi kita tak bleh galakkan diorang jadi apa yg diorg nak.sebab kalau kita galakkan walaupun puji "eh,cantiknya u arini.."
tu pun dah kira bagi galakkan kat dia.

ala,shida mesti tau kan?
shidaidris said…
haha...shida tau sangat tapi kan dioramg memang x makan saman. mula2 macam beria la nak bagi nasihat kan lama-lama macam malas, boleh x?

tapi memang dalam hati harap semoga diorang berubah
shidaidris said…
ada tu dd, siap buat breast palsu tau x pegi thailand.....fuhh
dd.hasnidar said…
pehh.seram betul dengar.dulu kat blok opis dd ada sorang mamat ni pn dh jadi lembut.dlu style jugak la sbb macho je.tetibe berubah sbb join geng andam.

teruk jugak la dia kena basuh dengan org opis dia.orgnya baik la,sebab peramah.skali satu hari tu dapat tau dia berenti keje gomen sebab nak teruskan dengan life dia tu la.dia cerita,dia dah berabis 17k utk buat breast palsu,beli baju,heels..tu dia taknak stop.

tp skrg lain dah cerita.dia dah kembali jadi 'jantan' sebab nak bertaubat.keluarga dia dh buang dia.dia keje kat spital.kesian gak skrg sebab selalu kena kacau,ingat dia ngan keje lama lagi.

eh.kenapa dd cerita kat sini plak ye?..haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…