Tuesday, May 24, 2011

MOVIE TIME: Insidious

salah satu watak hantu

anak yang koma tu


heh, tadi aku tengok movie insidious sebab terpengaruh ngan hatim sebab dia bgtau ni cerita yang terpaling suspen, so aku pun apalagi teruja la nak tengok.

serius, cerita ni memang suspen sebab ada bab yang aku menjerit...kehkeh. nasib baik x makan popcorn kalau x abis berterabur. cerita ni macam ni ada satu family ni ada 2 orang anak lelaki dan sorang baby perempuan baru berpindah ke satu rumah yang baru.

then, rumah baru ni macam pelik sikit sebab macam berhantu. then, tiba-tiba anak kedua pasangan ni koma tanpa diketahui sebabnya. bukan sehari dua ye tapi berbulan-bulan. dan lama kelamaan gannguan makin teruk macam dengar orang berlari, tengok bayangan hantu, ada kesan cakaran darah kat cadar dan banyaklah. baby yang perempuan pulak asyik nangis je

lepas tu, si maknya rasa x tahan dan dia mintak pindah tapi rupa-rupanya bukan rumah tu yang berhantu tapi anak dia yang koma tu. anaknya yang koma tu memiliki kuasa yang mampu menjelajah ke alam lain dan masa menjelajah tu dia terperangkap dengan kuasa jahat yang ingin menakluk tubuh dia.

jadi, mereka (mak ngan ayah budak ni) memanggil bomoh hantu yang boleh mengembalikan anaknya. berjaya atau tidak yang tu korang kena tengok....memang suspen




No comments: