Skip to main content

mereka x minta dilahirkan begitu

fatine @ mohd faizol yang popular kat uk...sampai takut nak balik malaysia
yang ni memang tahap hardcore, sampai sanggup kahwin dengan mat salleh
semoga berubah satu hari nanti. amin


ni aku dapat email, apa ko buat kelakar shida, dapat email nak kepoh? waittt, waiittt dengar dulu aku nak cer bukan email biasa tau. sepanjang aku berblog nilah kali pertama aku dapat email yang ingin meluahkan pendapat tentang aku punye entry dalam blog

entry yang aku tulis pasal golongan ketiga mak nyah tu. aku bukan menyokong golongan ni atau apa, tapi apabila korang masuk dalam satu tempat yang dipenuhi dengan golongan ni nak x nak korang kena bergaul dan berbaik dan alhamdulillah diorang memang x menimbulkan masalah (adala sorang dua tapi biasalah)

yang ni comel tak...haha...gle ah memang x sesuai langsung zul
nyampah tau x....auuuwww

salah ke kalau diberi peluang pekerjaan kepada golongan ni, bukan semua orang yang ada kebolehan nak jadi mak andam, tukang jahit, tukang masak atau pekerjaan yang ala-ala kreatif tu. dan bukan senang mereka nak diterima bekerja sebab biasalah kita kat malaysia suka judge orang dulu. jadi, apa salahnya golongan ni diterima bekerja macam orang normal yang lain


ni pondan thailand, aku x taula kenapa thai banyak bebeno pondan
tiap-tiap tahun pun ada pertandingan pondan tercantik.
malah kalau nak operate murah pun kat thai...apa-apa operations pun boleh


bukan kata nak menggalakkan tapi xkan kita nak menyisihkan, mereka juga sama je macam kita cuma sejak kecil naluri mereka nak jadi perempuan. mereka x mintak pun tapi sebab kuat sangat perasaan tu, mereka jadi tewas.

aku bukannya bagus sangat so memang aku malas nak menasihatkan tapi apa yang aku buat, aku lebih suka berkawan tapi dalam masa yang sama aku akan sindir atau tegur. aku x suka bagi nasihat yang macam "ko x leh macam ni tau, haram hukumnya....bla...bla....bla". serius, aku x reti
korang jangan ingat dia perempuan ye
lelaki diulang lelaki


mau x comel.....ni pondan jepun....
aku memang kalahla muka lembut dan comel gle

so, pada penghantar email ni adalah pandangan aku je, aku xder hal, serius x marah pun cumanya mungkin anda x faham sebab anda bukan salah seorang dari mereka. kebanyakan dari mereka memang keluarga dah tahu dan x boleh buat apa- apa sebab itu pilihan mereka.

so harapan kita semoga diorang berubah sebelum terlambat tapi orang kata selagi mereka x buang anu mereka, memang ada harapan nak berubah.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …