Skip to main content

mereka x minta dilahirkan begitu

fatine @ mohd faizol yang popular kat uk...sampai takut nak balik malaysia
yang ni memang tahap hardcore, sampai sanggup kahwin dengan mat salleh
semoga berubah satu hari nanti. amin


ni aku dapat email, apa ko buat kelakar shida, dapat email nak kepoh? waittt, waiittt dengar dulu aku nak cer bukan email biasa tau. sepanjang aku berblog nilah kali pertama aku dapat email yang ingin meluahkan pendapat tentang aku punye entry dalam blog

entry yang aku tulis pasal golongan ketiga mak nyah tu. aku bukan menyokong golongan ni atau apa, tapi apabila korang masuk dalam satu tempat yang dipenuhi dengan golongan ni nak x nak korang kena bergaul dan berbaik dan alhamdulillah diorang memang x menimbulkan masalah (adala sorang dua tapi biasalah)

yang ni comel tak...haha...gle ah memang x sesuai langsung zul
nyampah tau x....auuuwww

salah ke kalau diberi peluang pekerjaan kepada golongan ni, bukan semua orang yang ada kebolehan nak jadi mak andam, tukang jahit, tukang masak atau pekerjaan yang ala-ala kreatif tu. dan bukan senang mereka nak diterima bekerja sebab biasalah kita kat malaysia suka judge orang dulu. jadi, apa salahnya golongan ni diterima bekerja macam orang normal yang lain


ni pondan thailand, aku x taula kenapa thai banyak bebeno pondan
tiap-tiap tahun pun ada pertandingan pondan tercantik.
malah kalau nak operate murah pun kat thai...apa-apa operations pun boleh


bukan kata nak menggalakkan tapi xkan kita nak menyisihkan, mereka juga sama je macam kita cuma sejak kecil naluri mereka nak jadi perempuan. mereka x mintak pun tapi sebab kuat sangat perasaan tu, mereka jadi tewas.

aku bukannya bagus sangat so memang aku malas nak menasihatkan tapi apa yang aku buat, aku lebih suka berkawan tapi dalam masa yang sama aku akan sindir atau tegur. aku x suka bagi nasihat yang macam "ko x leh macam ni tau, haram hukumnya....bla...bla....bla". serius, aku x reti
korang jangan ingat dia perempuan ye
lelaki diulang lelaki


mau x comel.....ni pondan jepun....
aku memang kalahla muka lembut dan comel gle

so, pada penghantar email ni adalah pandangan aku je, aku xder hal, serius x marah pun cumanya mungkin anda x faham sebab anda bukan salah seorang dari mereka. kebanyakan dari mereka memang keluarga dah tahu dan x boleh buat apa- apa sebab itu pilihan mereka.

so harapan kita semoga diorang berubah sebelum terlambat tapi orang kata selagi mereka x buang anu mereka, memang ada harapan nak berubah.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…