Sunday, May 29, 2011

mereka x minta dilahirkan begitu

fatine @ mohd faizol yang popular kat uk...sampai takut nak balik malaysia
yang ni memang tahap hardcore, sampai sanggup kahwin dengan mat salleh
semoga berubah satu hari nanti. amin


ni aku dapat email, apa ko buat kelakar shida, dapat email nak kepoh? waittt, waiittt dengar dulu aku nak cer bukan email biasa tau. sepanjang aku berblog nilah kali pertama aku dapat email yang ingin meluahkan pendapat tentang aku punye entry dalam blog

entry yang aku tulis pasal golongan ketiga mak nyah tu. aku bukan menyokong golongan ni atau apa, tapi apabila korang masuk dalam satu tempat yang dipenuhi dengan golongan ni nak x nak korang kena bergaul dan berbaik dan alhamdulillah diorang memang x menimbulkan masalah (adala sorang dua tapi biasalah)

yang ni comel tak...haha...gle ah memang x sesuai langsung zul
nyampah tau x....auuuwww

salah ke kalau diberi peluang pekerjaan kepada golongan ni, bukan semua orang yang ada kebolehan nak jadi mak andam, tukang jahit, tukang masak atau pekerjaan yang ala-ala kreatif tu. dan bukan senang mereka nak diterima bekerja sebab biasalah kita kat malaysia suka judge orang dulu. jadi, apa salahnya golongan ni diterima bekerja macam orang normal yang lain


ni pondan thailand, aku x taula kenapa thai banyak bebeno pondan
tiap-tiap tahun pun ada pertandingan pondan tercantik.
malah kalau nak operate murah pun kat thai...apa-apa operations pun boleh


bukan kata nak menggalakkan tapi xkan kita nak menyisihkan, mereka juga sama je macam kita cuma sejak kecil naluri mereka nak jadi perempuan. mereka x mintak pun tapi sebab kuat sangat perasaan tu, mereka jadi tewas.

aku bukannya bagus sangat so memang aku malas nak menasihatkan tapi apa yang aku buat, aku lebih suka berkawan tapi dalam masa yang sama aku akan sindir atau tegur. aku x suka bagi nasihat yang macam "ko x leh macam ni tau, haram hukumnya....bla...bla....bla". serius, aku x reti
korang jangan ingat dia perempuan ye
lelaki diulang lelaki


mau x comel.....ni pondan jepun....
aku memang kalahla muka lembut dan comel gle

so, pada penghantar email ni adalah pandangan aku je, aku xder hal, serius x marah pun cumanya mungkin anda x faham sebab anda bukan salah seorang dari mereka. kebanyakan dari mereka memang keluarga dah tahu dan x boleh buat apa- apa sebab itu pilihan mereka.

so harapan kita semoga diorang berubah sebelum terlambat tapi orang kata selagi mereka x buang anu mereka, memang ada harapan nak berubah.

No comments: