Monday, May 9, 2011

i love u MAMA

haha...asyik2 gambar adik aku ngan mama aku

muka mama aku putih dan flawless tapi kenapa anak-anak dia x...uwaaaa

ibu, ibu engkaulah ratu hatiku
bila ku berduka
engkau hiburkan hatiku
ibu, ibuuuu
engkaulah ratu hatiku


harini hari ibu. semua orang pun tau. saja je nak bagitau supaya kamu terharu. pandai x aku buat pantun...haha.

ok, mari aku kenalkan ngan ibu atau aku panggil mama. mama aku ni nama Nik Norma Nik Jusoh. umurnya 52 tahun. mama aku ni cantik orangnya, eh x tipu tau sebab terlalu ramai yang puji, so dah biasa (aku ni harammm ada orang nak puji). mak aku ni stylo tau (sebab tu aku ikut perangai dia...hahaha perasan).

mama aku dari dulu lagi suka bebenau benda2 glemer dan up to date. tapi mama aku lebih update pasal baju kurungla, seluar2 nix lah sebab dok kelantan dan keje kelantan mana boleh pakai seluar beb (tapi semua kain baju kurung mama aku mahal gle tau).

serius tak tipu kalau korang tengok koleksi baju kurung mama aku, sure korang pengsan 88 saat (pinjam ayat cik epal...hahaha) kalah mak-mak datin kat luar sana tau. lagi glemer, lagi mahal dan lagi megelip. kitaorang layankan saja. sebab tu feveret shopping place mama aku adalah gulati's dan jakel

mama aku ni taste die memang tinggi ah x kira dari segi pakaian ke makanan ke atau pun calon suami (hukhuk, maksud aku untuk anak diala). mama aku kalau boleh nak yang tebaik untuk anak-anak dia tapi rasa semua ibu macam ni kan....

tapi yelah, apa pun yang aku cuba buat xkan dapat membalas jasa mama aku yang membesarkan aku dan abang serta adik-adikku. kitaorang 6 orang semuanya. yang x pernah jemu membasuh baju untuk kitaorang, yang x pernah jemu sediakan breakfast utk kitaorang (walau hanya roti gardenia dan jem)...haha.

banyak benda awesome yang mama aku buat tapi x larat aku nak senaraikan. tapi yang pesti mama aku memang best,sporting, kelakar, gile-gile dan AWESOME

terima kasih mama atas segala-galanya. mama adalah awesome. semoga mama terus sihat sampaila shid pejamkan mata ni. supaya mama dan shid sempat tua bersama, sempat mengerjakan umrah bersama, sempat menimang cucu dan sempat tengok anak mama bahagia.



No comments: