Skip to main content

i love u MAMA

haha...asyik2 gambar adik aku ngan mama aku

muka mama aku putih dan flawless tapi kenapa anak-anak dia x...uwaaaa

ibu, ibu engkaulah ratu hatiku
bila ku berduka
engkau hiburkan hatiku
ibu, ibuuuu
engkaulah ratu hatiku


harini hari ibu. semua orang pun tau. saja je nak bagitau supaya kamu terharu. pandai x aku buat pantun...haha.

ok, mari aku kenalkan ngan ibu atau aku panggil mama. mama aku ni nama Nik Norma Nik Jusoh. umurnya 52 tahun. mama aku ni cantik orangnya, eh x tipu tau sebab terlalu ramai yang puji, so dah biasa (aku ni harammm ada orang nak puji). mak aku ni stylo tau (sebab tu aku ikut perangai dia...hahaha perasan).

mama aku dari dulu lagi suka bebenau benda2 glemer dan up to date. tapi mama aku lebih update pasal baju kurungla, seluar2 nix lah sebab dok kelantan dan keje kelantan mana boleh pakai seluar beb (tapi semua kain baju kurung mama aku mahal gle tau).

serius tak tipu kalau korang tengok koleksi baju kurung mama aku, sure korang pengsan 88 saat (pinjam ayat cik epal...hahaha) kalah mak-mak datin kat luar sana tau. lagi glemer, lagi mahal dan lagi megelip. kitaorang layankan saja. sebab tu feveret shopping place mama aku adalah gulati's dan jakel

mama aku ni taste die memang tinggi ah x kira dari segi pakaian ke makanan ke atau pun calon suami (hukhuk, maksud aku untuk anak diala). mama aku kalau boleh nak yang tebaik untuk anak-anak dia tapi rasa semua ibu macam ni kan....

tapi yelah, apa pun yang aku cuba buat xkan dapat membalas jasa mama aku yang membesarkan aku dan abang serta adik-adikku. kitaorang 6 orang semuanya. yang x pernah jemu membasuh baju untuk kitaorang, yang x pernah jemu sediakan breakfast utk kitaorang (walau hanya roti gardenia dan jem)...haha.

banyak benda awesome yang mama aku buat tapi x larat aku nak senaraikan. tapi yang pesti mama aku memang best,sporting, kelakar, gile-gile dan AWESOME

terima kasih mama atas segala-galanya. mama adalah awesome. semoga mama terus sihat sampaila shid pejamkan mata ni. supaya mama dan shid sempat tua bersama, sempat mengerjakan umrah bersama, sempat menimang cucu dan sempat tengok anak mama bahagia.



Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.