Saturday, May 7, 2011

kamu hidup untuk makan ke, makan untuk hidup?

so, let's eat

chicken wing

daim cake

5 meatball enough for me

choose ur food

salad

muffin anyone

street market at curve

kamu perasan x kerajaan sekarang tengah kepoh tentang kadar obesiti negara kita. mesti ada sebab kenapa kerajaan tiba-tiba kecoh dan paling xleh tahan siap menghadkan penjualan nasi lemak di kantin sekolah...rasa macam kelakar kann

aku nak cerita tentang ni sebab baru tadi pegi ikea, sebenarnya x plan pun tapi sebab ada hal kat ttdi alang-alang g ikea terus. aham-fahamla ikea time weekend, macam nak bunuh diri je pegi tapi alhamdulillah xder la jam sangat. sampai kat ikea lebih kurang kul 5 terus g makan.

masuk je tempat makan ikea penuh orang (heh, itu memang common kan, kalau xder orang rasanya memang pelik gle kot, lebih-lebih lagi weekend). semua dok sorong troli n beli makanan bukan main banyak lagi. aku pelikla kalau setiap kali pegi ikea memang aku tengok orang makan banyak gle.

contoh ye, 2 orang je makan tapi diorang konfem akan order satu main course (chicken leg, fish n chips or spagetthi), lepas tu memang wajib ambil meatball, lepas tu amik lagi chicken wings. x cukup lagi akan sambar coklat daim atau muffin atau pau. aiseeyy mann, aku nak telan 5 meatball n 2 chicken wing pun lama. ke sebab aku ni memang makan ckit.

serious, aku toleh kanan, aku toleh kiri, belakang n depan semua lebih kurang. makan banyak gle lepas tu membazir pun banyak. yang datang ramai-ramai samada ngan kawan2 atau family...lagila....penuh satu meja....fuhhhh

makan memang best kan tapi kena kawal jugak ye kawan-kawan

No comments: