Skip to main content

kamu hidup untuk makan ke, makan untuk hidup?

so, let's eat

chicken wing

daim cake

5 meatball enough for me

choose ur food

salad

muffin anyone

street market at curve

kamu perasan x kerajaan sekarang tengah kepoh tentang kadar obesiti negara kita. mesti ada sebab kenapa kerajaan tiba-tiba kecoh dan paling xleh tahan siap menghadkan penjualan nasi lemak di kantin sekolah...rasa macam kelakar kann

aku nak cerita tentang ni sebab baru tadi pegi ikea, sebenarnya x plan pun tapi sebab ada hal kat ttdi alang-alang g ikea terus. aham-fahamla ikea time weekend, macam nak bunuh diri je pegi tapi alhamdulillah xder la jam sangat. sampai kat ikea lebih kurang kul 5 terus g makan.

masuk je tempat makan ikea penuh orang (heh, itu memang common kan, kalau xder orang rasanya memang pelik gle kot, lebih-lebih lagi weekend). semua dok sorong troli n beli makanan bukan main banyak lagi. aku pelikla kalau setiap kali pegi ikea memang aku tengok orang makan banyak gle.

contoh ye, 2 orang je makan tapi diorang konfem akan order satu main course (chicken leg, fish n chips or spagetthi), lepas tu memang wajib ambil meatball, lepas tu amik lagi chicken wings. x cukup lagi akan sambar coklat daim atau muffin atau pau. aiseeyy mann, aku nak telan 5 meatball n 2 chicken wing pun lama. ke sebab aku ni memang makan ckit.

serious, aku toleh kanan, aku toleh kiri, belakang n depan semua lebih kurang. makan banyak gle lepas tu membazir pun banyak. yang datang ramai-ramai samada ngan kawan2 atau family...lagila....penuh satu meja....fuhhhh

makan memang best kan tapi kena kawal jugak ye kawan-kawan

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…