Skip to main content

engagement trend

zahiril adzim dan tunang sheira ayoub
cantik baju sheira (orang kaya bertunang pun tempah hatta dolmat, kalau kita hehe telan air liur jelah kannn)
katanya nak kahwin hujung tahun ni

khairul fahmi dan elia
baru je bertunang, 17 MEI 2011, x tau pulak bila nak kahwin

jimmy dan pasangan
ni orang kaya bagai, bertunang pun pakai kompang segala
kahwin x yah cakapla, tapi tula harapkan panas hingga ke petang tapi rupanya?

elyana dan hubby
baju elyana memang meletup
sekarang elyana dan preggy

yes, i want to talk about engagement notttt i will engage with someone ok, so dont misunderstanding but (plssss pray for me...sobs...sobs). i just want to give my opinion towards engagement trend rite now.

sekarang kan aku tengok (eh, terbahasa melayu la pulak...hikhik) bertunang ni sama naik ngan kahwin. xkiralah dari segi baju ke, hantaran ke, kad ke dan diwar2kan bagai nak kahwin. kalau kahwin 2,3 bulan lagi xper tapi ada yang ikat tali pertunangan sampai bertahun, kenapa ye?

bukan aku nak komplen pasal diorang punya bajet (sebab yelah lain orang lain kemampuan kan), tapi cara mereka bertunang tu bagi aku agak terlebih. paling best yang lelaki pakai baju melayu siap macam nak kahwin dan duduk sepanjang pertunangan (setahu akula, lelaki x hadir pun xper kan sebab mak lelaki yang akan bagi cincin kan).

mungkin sebab nak nampak sedondon dan cantik dalam gambar kan....yeah mungkin jugak. dan seperti yang selalu orang bgtau bertunang sekali saja so nak buat yang terbaik. yeah, mungkin jugak tapiiii kann

aku pernah terbaca dalam soal jawab agama bahawa pertunangan perlu dirahsiakan untuk menjaga aib wanita sekiranya pertungan putus. korang rasa macam mana?

Comments

Benu :) said…
congratz shidah nk bertunang.. btw bila ek?? ko nya majlis pertunangan ada kad jemputann ker?? hehehe..
shidaidris said…
haha...aku dah bgtau awl2 ye bukan pasal aku. ko jangan macam2 benu
dd.hasnidar said…
yela.tgk org bertunang skrg mewah sangat,macam nk kawen.siap pelamin bagai.

kan bagus duit tu buat kawen je.takla tertunggu dan tertangguh lama2..
shidaidris said…
hehe....orang ada duit dd, nak buat macam mana kan? kalau kita, memang ah pk macam tu
dd.hasnidar said…
hehe.yela.sbb dia mampu.hehe :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…