Skip to main content

nikmat yang sebenar

muka xder kena mengena

ni entry separa lucah pertama dari aku...kahkah. hei, we are adult kan n my reader also dah besar semua kan, ke ada yang x cukup umur lagi...bawah 18 tahun ke?

nak tau bagi aku apa nikmat yang sebenar ialah apabila korang terpaksa tahan korang punya kencing atau berak (dalam temph tertentu disebabkan ketiadaan toilet) dan lepas tu korang jumpa toilet dan berlari dan bukak seluar......dan oohh emm ggg kenikmatannya memang sukar dijelaskan...seriuss rasa lega gle vavi.

aku ni memang jenis yang x boleh minum air banyak ckit mula la asyik nak ke toilet la jawabnya apatah lagi kalau dok kat tempat sejuk. memang x leh tahan sebab tu la aku x pernah pegi ke negara yang sejuk ni...kehkeh (padahal x mampu kan).

sebab tu sekarang kalau balik kg, aku suke naik flight je sebab x tahan duduk dalam bas berjam-jam. korang ingat kalau korang nak kencing ke berak ke driver layan, memang x layan dowh,

serius, die kalau korang mintak berenti akan buat muka kerek (dahla nak mintak tu muka malu gle, yela korang kena jalan dalam bas ke depan, muka tok sah cakapla memang lagi tebal dari tayar keretapi) tapi x kan nak tahan je kan sepanjang jalan. 8 jam tuuu

aku memang dah alami banyak kali peristiwa macam ni. kalau korang orang kelantan, perjalanan kl ke kelantan 8 jam ye dan apabila dah lepas bentong tu jalannya hanyalah hutan cuma dia akan berenti rehat di merapoh, so bayangkanla kalau korang nak terkucil ke terberak di antara waktu tu. memang driver x akan berenti sebab kenapa diorang malas nak cari toilet. muka korang x yah cakapla tahap biru, badan dah sejuk, tangan menggeletar. nak buat apa pun serba x kena.

macam baru ni aku kat surabaya balik dari ladang buah aku rasa nak terkucil ditambah ngan cuaca sejuk dan sejuk aircond avanza tu. aku pun suruh abang driver tu cari toilet tapi disebabkan kat highway memang xder ah. so aku kena tunggu sambil kepit sana kepit sini, nak pura-pura tidur memang x dapat ah sebab aku kalau rasa nak terkucil memang x boleh nak tidur.

sampai je kat toilet....fuhhh berlari selaju mungkin, buang seluar setangkas mungkin dan perghhh legaaaaaaaaaaaaanyaaa.

haha....lucah ke entry aku ni, x kan....(^___^)



Comments

Aja said…
hahaha...terbaek la gmbo yg shida guna tu utk topic shida yg ni...
shidaidris said…
haha....memang pun sekali-sekala kena buat gle jugak

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…