Tuesday, May 17, 2011

when sura meets baya

ni la baru family aku, gila2 dan havoc sentiasa

5 of us, gambar sangat skema macam gambar rayakan...haha

our hotel

beberapa hari lepas, aku dan keluarga pergi ke surabaya. biasalah indonesia apa yang best selain jalan-jalan adalah shopping. di surabaya walaupun x banyak factory outlet atau kain lace yang cun melecun macam di bandung tapi still banyak yang boleh di shopping like dress, kain sulam dan kerawang yang harganya jauh lebih murah dari bandung tauuu..

so, disebabkan aku cuma pernah pegi 2 tempat ni memang aku compare n serius aku rasa nak pegi lagi surabaya sebab dia ada satu tempat yang kamu boleh borong pakaian dengan murah...hehe. macam kat china la. sesuai untuk pemborong tapi jangan risau untuk perseorangan pun adaaaa.

nak cerita yang nama surabaya dinamakan sempena ikan sura (sebenarnya ejaan soera) yang berlawan dengan baya (buaya) dan ikan menang. so, nama surabaya dari situ lahhh....an surabaya adalah bandar kedua terbesar di indonesia selepas jakarta

so, next entry aku cerita tempat2 yang aku sempat lawat k

No comments: