Thursday, May 26, 2011

korang guna petrol apa ye?

yang ni pilihan aku, aku pun xtau kenapa maybe sebab station dia paling dekat ngan rumah kot





petronas kebanggan kita tapiiiii


ok, sana sini orang dok cerita pasal harga petrol nak naik lagi. aiseyyyman kerajaan kalau sekalipun nak buat comparison buatla yang munasabah. alih2 dok bagitau subsidi rakyat makin meningkat, subsidi tu datang dari mana derr, dari rakyat jugak yang dok bayar fee dan sebagainya.

emo kan aku, apa x emo sebab harga petrol ni x perlu naik sebenarnya tapi dah RON 97 naik baru ni xkanla nak tengok je RON 95, mana aci kan so alang-alang dua-dua pun kena naik...ye doppp?

jadi ni untuk pengguna kenderaan x kirala korang guna kenderaan apa boleh x share ngan aku pasal petrol ni. aku confuse since yelah perempuan kan pengetahuan tentang kereta tu memang sangatla basic. so, aku dok dengar cerita pakai petrol tu jimat ckit, pakai yang ni macam air....bukan semua petrol sama je ke, cuma jenama je lain.

aku memang confuse nih sebab orang cakap PETRONAS punya petrol laju jalan macam air, kalau yang elok like SHELL, ESSO dan sebagainya. ada x cara untuk jimatkan petrol, tapi janganla bagi cadangan jangan drive sebab memang hari-hari kena drive nak pegi keje, kalau x pegi keje pegi berjalan. so kereta ni memang satu keperluan yang penting amat bagi aku.

orang kata x ada kereta macam x ada kaki, malas nak naik public transport nieh...hikhik. oh btw, aku pakai BHP RON 95 (x mampu derr nak pakai RON 97)

hehe....ada orang dah jawab aku punya pertanyaan dan mungkin korang nak tau, sila klik link ni

No comments: