Friday, May 6, 2011

JANGAN tanya boleh x?

tadi masa drive, aku dok dengar radio Suria FM (my feberet rite now). jadi orang sekarang dok sibuk wish selamat hari ibu kat deejay bertugas (Linda Onn yang bertugas). so, sambil diorang dok bagi ucapan kat mak2 mereka, banyakla pulak dok tanya linda bila linda nak jadi ibu atau wife atau kahwin dan sebagainya.

aku yang dengar ni pun stress bukan apa korang tau x pertanyaan korang tu boleh membuatkan linda stress (memangle korang x nampak sebab linda kenale profesional, mana boleh emotional beb) tapi kalau dah 10 caller, 3 dok tanya mau tak meroyan. korang ni cubale sensitif sikit pasal benda-benda ni.

aku bagi contoh ye, memang selalu berlaku bukan pada linda malah pada semua perempuan lain. so kalau boleh lepas ni elakkan yee dari bertanya

1) perempuan yang berumur 20an - dah berpunya ke?
2) perempuan yang berumur hampir mencecah 30 atau dah lebih - bile nak kahwin?
3) perempuan yang dah kahwin tapi x ada anak lagi - bila nak mengandung?
4)perempuan yang dah kahwin, ada anak 1 - bila nak tambah lagi?
5) perempuan yang dah kahwin, ada anak 3 - bila nak dapat nombor 4?

tapi paling best, apa bila tanya, berapa anak kamu? 7 orang - hoiii, banyaknye anak.
pulakkk (-__-)
yang tu x termasuk yang tiba-tiba bercerai, lagila banyak pertanyaan.

jadik, perempuan-perempuan kat sana, pertanyaan tu sebenarnya agak annoying lebih-lebih lagi kalau anda tanya pada orang yang jarang-jarang anda jumpa dan setiap kali jumpa itu ajalah pertanyaan korang. kang jawab x kena kata emo, haih

memang respekla pada selebriti yang x jemu menjawab soalan yang sama....huhu

kamu suka saya x?

No comments: