Skip to main content

JANGAN tanya boleh x?

tadi masa drive, aku dok dengar radio Suria FM (my feberet rite now). jadi orang sekarang dok sibuk wish selamat hari ibu kat deejay bertugas (Linda Onn yang bertugas). so, sambil diorang dok bagi ucapan kat mak2 mereka, banyakla pulak dok tanya linda bila linda nak jadi ibu atau wife atau kahwin dan sebagainya.

aku yang dengar ni pun stress bukan apa korang tau x pertanyaan korang tu boleh membuatkan linda stress (memangle korang x nampak sebab linda kenale profesional, mana boleh emotional beb) tapi kalau dah 10 caller, 3 dok tanya mau tak meroyan. korang ni cubale sensitif sikit pasal benda-benda ni.

aku bagi contoh ye, memang selalu berlaku bukan pada linda malah pada semua perempuan lain. so kalau boleh lepas ni elakkan yee dari bertanya

1) perempuan yang berumur 20an - dah berpunya ke?
2) perempuan yang berumur hampir mencecah 30 atau dah lebih - bile nak kahwin?
3) perempuan yang dah kahwin tapi x ada anak lagi - bila nak mengandung?
4)perempuan yang dah kahwin, ada anak 1 - bila nak tambah lagi?
5) perempuan yang dah kahwin, ada anak 3 - bila nak dapat nombor 4?

tapi paling best, apa bila tanya, berapa anak kamu? 7 orang - hoiii, banyaknye anak.
pulakkk (-__-)
yang tu x termasuk yang tiba-tiba bercerai, lagila banyak pertanyaan.

jadik, perempuan-perempuan kat sana, pertanyaan tu sebenarnya agak annoying lebih-lebih lagi kalau anda tanya pada orang yang jarang-jarang anda jumpa dan setiap kali jumpa itu ajalah pertanyaan korang. kang jawab x kena kata emo, haih

memang respekla pada selebriti yang x jemu menjawab soalan yang sama....huhu

kamu suka saya x?

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …