Saturday, November 6, 2010

MOVIE TIME: Megamind







saper suke tengok kartun, ngaku cepat.......ok dah, xder sapa layan. biar aku mengaku lah, aku memang layan kartun.....sebab cerita kartun dari hollywood ni memang lain ckit la, die boleh menyentuh emosi, kelakar malah kadang-kadang jalan cerita die jauh lagi best dari cerita betul.
cerita kartun setakat ni yang paling aku suke adalah (how to train ur dragon).....cerita tu memang terbaiiikkkklahh

so, aku nak cerita nie, sebab cerita ni best. die cerita pasal 2 makhluk asing yang dihantar ke bumi sejak dari kecik lagi. megamind dan metromind. tapi masa kecik, metromind lebih dahulu disukai oleh semua orang dan megamind selalu dibenci. jadi megamind berfikir alang-alang orang x suke, baik die jadi jahat terus dan die pun jadilah penjahat yang selalu membuat metrocity jadi kacau-bilau

tapi x sangka, akhirnya megamind boleh jadi baik dengan kematian metromind dan dalam masa yang sama die menyukai seorang wartawan bernama roxanne.
nasi tambah: kadang-kadang kartun lagi meyedarkan kita

2 comments:

Aja said...

cite ni best kan?
byk maksud tersirat di sebalik cite tu
overall, its a good movie

shidaidris said...

tu la pasal...shida pun suke