Thursday, September 15, 2011

mari menghentam malaysia

arini nak gossip boleh x? xkira nak gossip jugak,

arini ada terbaca status fb seseorang berkenaan seorang artis yang telah dihentam teruk oleh peminat. kesian aku tengok artis tersebut, aku ni sebenarnya x pernah minat mana-mana artis, serious aku memang agak looser sikit bab-bab entertainment especially artis luar negara. orang dah lama kenal bruno mars, aku kelip-kelip mata x tau.

tapi aku memang ambil tau pasal gossip tapi artis malaysia jelah, sebabnya aku suka baca blog gossip like beautifulnara atau  paper pancaindera n bla bla. xtau sangat pasal sumbangan artis tapi pasal gosip laju, bolehhh? haha.

so, aku jatuh kesian ngan artis ni, xderlah efek hidup aku,cuma apahal la mamat ni kena hentam teruk sangat. yang aku kelakar semua pakat marah dia sebab dia menjwab balik bila peminat marah dia. woii, artis pun manusia, xkanla sebab ko peminat ko datang kat dia dan cakap " ko ni berlagak bagus, prestasi x bagus langsung tapi kaya ngan kontoversi. ko ni memang xder bakat langsung ko tau x"

kalu ada peminat datang dan cakap macam tu kat ko, ko nak cakap apa? senyum dan cakap, terima kasih saya akan baiki kelemahan diri saya. in your dreams la der. kalau aku jadi artis pun marah, dan kalau marah apa perkataan yang xkeluar. semua yang buruk akan keluar. lepas tu peminat boleh cakap artis xleh lawan kata-kata peminat, kena redha.

kepala hotak ko. artis pun manusia, ada hati dan perasaan dan ada ego. ko bukan kenal pun dia, kenapa nak marah dia. bukannya satu rumah atau selalu lepak sama-sama atau pernah ke dia buat salah ngan ko. saper2 pun akan marah kalau kena push, kena provoke, kena maki, kena perli dan kena hentam bertubi-tubi.

bukannya aku ni penyokong kuat artis tapi seriusla beb human being memang macam ni. lainla kau orang yang xder perasaan atau memang jenis sangat "penyayang", yang xkan marah orang. so people, please la be rasional. jangan bangga sangat hanya kerana anda peminat. kalau nasihat, nasihat baik-baik.




sila tengok video ni, aku tengok banyak kali pun masih lagi gelak. mat luthfi apsal hang ni comel sangat. 

No comments: