Skip to main content

mari menghentam malaysia

arini nak gossip boleh x? xkira nak gossip jugak,

arini ada terbaca status fb seseorang berkenaan seorang artis yang telah dihentam teruk oleh peminat. kesian aku tengok artis tersebut, aku ni sebenarnya x pernah minat mana-mana artis, serious aku memang agak looser sikit bab-bab entertainment especially artis luar negara. orang dah lama kenal bruno mars, aku kelip-kelip mata x tau.

tapi aku memang ambil tau pasal gossip tapi artis malaysia jelah, sebabnya aku suka baca blog gossip like beautifulnara atau  paper pancaindera n bla bla. xtau sangat pasal sumbangan artis tapi pasal gosip laju, bolehhh? haha.

so, aku jatuh kesian ngan artis ni, xderlah efek hidup aku,cuma apahal la mamat ni kena hentam teruk sangat. yang aku kelakar semua pakat marah dia sebab dia menjwab balik bila peminat marah dia. woii, artis pun manusia, xkanla sebab ko peminat ko datang kat dia dan cakap " ko ni berlagak bagus, prestasi x bagus langsung tapi kaya ngan kontoversi. ko ni memang xder bakat langsung ko tau x"

kalu ada peminat datang dan cakap macam tu kat ko, ko nak cakap apa? senyum dan cakap, terima kasih saya akan baiki kelemahan diri saya. in your dreams la der. kalau aku jadi artis pun marah, dan kalau marah apa perkataan yang xkeluar. semua yang buruk akan keluar. lepas tu peminat boleh cakap artis xleh lawan kata-kata peminat, kena redha.

kepala hotak ko. artis pun manusia, ada hati dan perasaan dan ada ego. ko bukan kenal pun dia, kenapa nak marah dia. bukannya satu rumah atau selalu lepak sama-sama atau pernah ke dia buat salah ngan ko. saper2 pun akan marah kalau kena push, kena provoke, kena maki, kena perli dan kena hentam bertubi-tubi.

bukannya aku ni penyokong kuat artis tapi seriusla beb human being memang macam ni. lainla kau orang yang xder perasaan atau memang jenis sangat "penyayang", yang xkan marah orang. so people, please la be rasional. jangan bangga sangat hanya kerana anda peminat. kalau nasihat, nasihat baik-baik.




sila tengok video ni, aku tengok banyak kali pun masih lagi gelak. mat luthfi apsal hang ni comel sangat. 

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…