Skip to main content

plaza low yat dan bangsar

hi u olls

sini, aku nak bagitau satu berita gembira bagi keluarga aku. setelah berpenat lelah dan berhempas pulas belajar dan menghadapi segala ujiannya, adik aku telah ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran di Belfast, UK.

jadinya, kami satu family memang agak sibuk since dia dapat tawaran tersebut, yelah weih banyak gila benda kena buat. selepas settle semuanya dan minggu lepas dapat duit (btw, adik aku dapat scholarship MARA tapi kena pastikan lulus cemerlang jugak). MARA ada peruntukkan RM3K untuk beli computer so apalagi kita beli yang baru dan tempat yang selalu menjadi tumpuan ramai ialah mana lagi low yat plaza.oyeaahhh

semalam, pergilah beli laptop baru, netbook baru (tiba-tiba abang aku nak netbook) dan jugak garmin kat plaza low yat. aku benci pegi tempat ni, ramai sangat orang dan ramai sangat pilihan. orang kata beli benda-benda ni kena banyak survey dulu, heh. yelah nak cari the best price kan dan x nak kena tipu.

kitaorang pulak malas jalan-jalan, pusing 2,3 kali terus beli dan akhirnya lepas beli dan saja tanya-tanya ada orang yang boleh offer harga lagi murah. alahai, terus rasa menyesal tapi apo boleh buat. yelah, orang kata kena banyak survey dan usha-usha tapi sebab dah malas dan letih, beli jelah. semoga ianya berbaloi, kalu tidak aku pegi ketuk si rizza (penjual laptop tersebut).

x makan kat sini pun tapi adik aku nak try pavlova

teka delicious mana? macam le orang kisah









ntah apa nama kedai ni like kopitiam la






muka dah berminyak, kaki dah lenguh dan badan dah  berlengas, jom balik


so, lepas ni aku satu keluarga akan ke KLIA nati aku sambung cerita yep.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…