Skip to main content

plaza low yat dan bangsar

hi u olls

sini, aku nak bagitau satu berita gembira bagi keluarga aku. setelah berpenat lelah dan berhempas pulas belajar dan menghadapi segala ujiannya, adik aku telah ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran di Belfast, UK.

jadinya, kami satu family memang agak sibuk since dia dapat tawaran tersebut, yelah weih banyak gila benda kena buat. selepas settle semuanya dan minggu lepas dapat duit (btw, adik aku dapat scholarship MARA tapi kena pastikan lulus cemerlang jugak). MARA ada peruntukkan RM3K untuk beli computer so apalagi kita beli yang baru dan tempat yang selalu menjadi tumpuan ramai ialah mana lagi low yat plaza.oyeaahhh

semalam, pergilah beli laptop baru, netbook baru (tiba-tiba abang aku nak netbook) dan jugak garmin kat plaza low yat. aku benci pegi tempat ni, ramai sangat orang dan ramai sangat pilihan. orang kata beli benda-benda ni kena banyak survey dulu, heh. yelah nak cari the best price kan dan x nak kena tipu.

kitaorang pulak malas jalan-jalan, pusing 2,3 kali terus beli dan akhirnya lepas beli dan saja tanya-tanya ada orang yang boleh offer harga lagi murah. alahai, terus rasa menyesal tapi apo boleh buat. yelah, orang kata kena banyak survey dan usha-usha tapi sebab dah malas dan letih, beli jelah. semoga ianya berbaloi, kalu tidak aku pegi ketuk si rizza (penjual laptop tersebut).

x makan kat sini pun tapi adik aku nak try pavlova

teka delicious mana? macam le orang kisah









ntah apa nama kedai ni like kopitiam la






muka dah berminyak, kaki dah lenguh dan badan dah  berlengas, jom balik


so, lepas ni aku satu keluarga akan ke KLIA nati aku sambung cerita yep.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …