Skip to main content

rite now, every girl need dress! at least one, no 2...:)

the first dress i bought at surabaya, kat sana banyak gile dress yang cantik2 dan murah. gerammmm!
abaikkan muka burruk aku...haha


ni pun beli kat sana. well, sorang 2 helai dress, kaler je lain :)

ni pun sama

my sis wearing my dress :)

dress yang i jual memang sesuai amat untuk golongan perite macam i.
tengok kitaorang pakai pun elok2 je. kain pun best cotton

shida pakai belt sampai dress nampak singkat. tektik berjaya

detail untuk dress akan diupload weekend ni. dahla cantik, shida jual murah ke

Comments

Enny said…
eheheh..betul shida.....i'd already have 2 from najjah...super nice..heee~
dd.hasnidar said…
cantiknya kalau si petite yang pakai.hehe. :)
shidaidris said…
enny - shida dah ada 5 helai dress tapi bukan najjahla. kann dress memang in sekarang

dd - xder maknanya, dd boleh beli dress yang jenis besar, shida ada sehelai tapi x pernah amik gambar, beli kat surabaya, tapi memang sesuai untuk orang badan besar. pandai pilih mesti ok :)
Syab9 said…
i nk pkai dress gak la..boley eaa??
dd.hasnidar said…
sebut psl dress,skrg dd dh ada..err..4 dress kot + 1 kaftan.hahaha..terlebih la plak kan..

tp sbb bila tgk si petite pakai,rasa mcm alahh,kiutnya..
shidaidris said…
syab9 - boleh, boleh blah...haha

dd - la, banyak kot tapi dlm blog xpernah nampak gambar pun. x[er yang penting konfiden tu kena ada.
dd.hasnidar said…
haha.byk kali gak publish.maybe xperasan kot.hehe..

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …