Wednesday, September 21, 2011

adik dah pegi

salam u olls, sihat ke x?

baru lepas tengok bola jepun lawan malaysia. jepun jaringkan 16 gol tapi bolos 2. aku tengok apek je bekerja keras, orang lain macam takut-takut lagi, kesian apek, bertubi-tubi kena serangan dan asakan dari jepun. terima kasih banyak-banyak apek, awak memang terbaik.  ashiteru ketat-ketat, boleh?

so, isnin lepas 19/9/2011 adik aku dah bertolak ke belfast, uk. sapa yang x tau tempat tu kat mana, aku pun x taula sangat tapi dia bukan exactly dalam negara UK. ianya di kepulauan ireland, macam sabah dan semananjung malaysia la tapi masih considered dalam negara UK.

adik aku kat sana 3 tahun, amik course chemical engineering (kalau tanya pasal course ni, aku satu habuk pun x tau).  nasib baiklah ada jugak kawan-kawan perempuan yang sekali iatu dalam 6 orang (sama uni dan course). bolehla buat teman. dia dah selamat sampai dah. sejuk katanya kat sana, lupa pulak nak tanya berapa darjah celcius.

so masa hantar kompem-kompemla nangis kan, kehkeh. tapi cuba x melampau sangatla sebab nanti orang ingat aku macam mati laki. dan aku x nakla adik aku nampak aku lemah sangat walau memang nak nangis gila-gila. mama aku pun, aku nampak cuba kawal tangisan dia. abah aku je yang cool (abah aku memang sentiasa cool), orang lain semua melalak...haha

tapi aku x heran pun sebab orang lain pun nangis, ada mak yang lebih-lebih. ada anak yang lebih-lebih tapi aku tengok kebanyakan yang pergi (student) semua dari golongan sederhana dan rendah.bangga aku. eceh padahal nak bagitau dia bangga ngan adik dia. memang bangga pun

tapi perjalanan adik aku masih jauh dan course yang dia ambil pun memang tough so aku harap dia berjaya. kalau rajin dan berkesempatan aku akan update kat sini life dia dari masa ke semasa. ko bajet adik aku artis...kahkah


klah bye, nak mimpikan apek. eh. layankan dulu pic yang semua diambil dr fb. pic lain x edit lagi. sabar ye



mama ngan anak bongsu

  
our notes
nak berlagak pakai skirt RNR

hehe. comel x kad tu



kawan di sek ren
kawan di sek men


2 comments:

dd.hasnidar said...

i love u dalam bahasa jepun : aishiteru.

hehe.dd dulu fanatik jepun.zaman takuya kimura & takenouchi yutaka.hehe

shidaidris said...

a'ah lupa pulak padahal selalu dengar lagu kru...kehkeh

samala. hero paling suka sampai sekarang takeshi kaneshiro