Skip to main content

adik dah pegi

salam u olls, sihat ke x?

baru lepas tengok bola jepun lawan malaysia. jepun jaringkan 16 gol tapi bolos 2. aku tengok apek je bekerja keras, orang lain macam takut-takut lagi, kesian apek, bertubi-tubi kena serangan dan asakan dari jepun. terima kasih banyak-banyak apek, awak memang terbaik.  ashiteru ketat-ketat, boleh?

so, isnin lepas 19/9/2011 adik aku dah bertolak ke belfast, uk. sapa yang x tau tempat tu kat mana, aku pun x taula sangat tapi dia bukan exactly dalam negara UK. ianya di kepulauan ireland, macam sabah dan semananjung malaysia la tapi masih considered dalam negara UK.

adik aku kat sana 3 tahun, amik course chemical engineering (kalau tanya pasal course ni, aku satu habuk pun x tau).  nasib baiklah ada jugak kawan-kawan perempuan yang sekali iatu dalam 6 orang (sama uni dan course). bolehla buat teman. dia dah selamat sampai dah. sejuk katanya kat sana, lupa pulak nak tanya berapa darjah celcius.

so masa hantar kompem-kompemla nangis kan, kehkeh. tapi cuba x melampau sangatla sebab nanti orang ingat aku macam mati laki. dan aku x nakla adik aku nampak aku lemah sangat walau memang nak nangis gila-gila. mama aku pun, aku nampak cuba kawal tangisan dia. abah aku je yang cool (abah aku memang sentiasa cool), orang lain semua melalak...haha

tapi aku x heran pun sebab orang lain pun nangis, ada mak yang lebih-lebih. ada anak yang lebih-lebih tapi aku tengok kebanyakan yang pergi (student) semua dari golongan sederhana dan rendah.bangga aku. eceh padahal nak bagitau dia bangga ngan adik dia. memang bangga pun

tapi perjalanan adik aku masih jauh dan course yang dia ambil pun memang tough so aku harap dia berjaya. kalau rajin dan berkesempatan aku akan update kat sini life dia dari masa ke semasa. ko bajet adik aku artis...kahkah


klah bye, nak mimpikan apek. eh. layankan dulu pic yang semua diambil dr fb. pic lain x edit lagi. sabar ye



mama ngan anak bongsu

  
our notes
nak berlagak pakai skirt RNR

hehe. comel x kad tu



kawan di sek ren
kawan di sek men


Comments

dd.hasnidar said…
i love u dalam bahasa jepun : aishiteru.

hehe.dd dulu fanatik jepun.zaman takuya kimura & takenouchi yutaka.hehe
shidaidris said…
a'ah lupa pulak padahal selalu dengar lagu kru...kehkeh

samala. hero paling suka sampai sekarang takeshi kaneshiro

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …