Saturday, September 17, 2011

movie that u should watch

selamat berhujung minggu korang semua

suka eh kalau kerajaan dapat cuti 3 hari...hehe. kalau korang selalu baca blog aku mesti tau aku ni peminat tegar movies. any movies keluar je aku mesti tengok. so recently, memang baca movie yang aku tengok tapi aku nak recommend dua je  sebab yang lain x best (bagi aku la)

aku dah tengok movie hantu bonceng (jangan ingat aku tengok cerita mat salleh je tau tapi biasa2 j lawak dia bagi aku), apollo 18 (bosan..bluerghhh), contagion (bolehla), spy kids (pls dont watch), smurf (bolehla)

1) columbiana - movie ni pasal seorang perempuan (zoe saldana yang berlakon cerita avatar tu). dia ditrained dari kecil lagi untuk menjadi pembunuh upahan dan itu adalah pilihan dia sebab dia nak membalas dendam atas kematian ibu bapa dia yang dibunuh di depan matanya, tragis kan. so hidupnya dan kerjanya memang bunuh orang je. bestnya sebab cerita ni x boring, maksud aku aksi dia walau klishe iaitu tembak-menembak, gaduh, tumbuk-tumbuk semua bagai tapi tidak memboringkan. 

zoe saldana sangat cool dalam cerita ini, love it


2) city on fire (5days of war) - tajuk membuatkan aku x paham sebab dekat poster movie tulis city on fire tapi internet 5 days of war.

this movie is my second choice as johny (mr bean) was sold out until midnite (masa aku tengok movie ni) tapi pilihanku tidak menghampakan as movie ni berjaya buat aku nervous setiap masa. cerita dia berkenaan kesungguhan dan keberanian seorang wartawan membuat liputan di negeri Georgia yang tengah dilanda peperangan. bayangkanlah tembakan dan bom berlaku di mana-mana. cerita ni memang ngeri tapi sangat-sangat memberi kesan. if u like heavy movie, serious highly recommend.

val kilmer sangat gemuk yee dan rupert friend sangat adorable :)




No comments: