Skip to main content

movie that u should watch

selamat berhujung minggu korang semua

suka eh kalau kerajaan dapat cuti 3 hari...hehe. kalau korang selalu baca blog aku mesti tau aku ni peminat tegar movies. any movies keluar je aku mesti tengok. so recently, memang baca movie yang aku tengok tapi aku nak recommend dua je  sebab yang lain x best (bagi aku la)

aku dah tengok movie hantu bonceng (jangan ingat aku tengok cerita mat salleh je tau tapi biasa2 j lawak dia bagi aku), apollo 18 (bosan..bluerghhh), contagion (bolehla), spy kids (pls dont watch), smurf (bolehla)

1) columbiana - movie ni pasal seorang perempuan (zoe saldana yang berlakon cerita avatar tu). dia ditrained dari kecil lagi untuk menjadi pembunuh upahan dan itu adalah pilihan dia sebab dia nak membalas dendam atas kematian ibu bapa dia yang dibunuh di depan matanya, tragis kan. so hidupnya dan kerjanya memang bunuh orang je. bestnya sebab cerita ni x boring, maksud aku aksi dia walau klishe iaitu tembak-menembak, gaduh, tumbuk-tumbuk semua bagai tapi tidak memboringkan. 

zoe saldana sangat cool dalam cerita ini, love it


2) city on fire (5days of war) - tajuk membuatkan aku x paham sebab dekat poster movie tulis city on fire tapi internet 5 days of war.

this movie is my second choice as johny (mr bean) was sold out until midnite (masa aku tengok movie ni) tapi pilihanku tidak menghampakan as movie ni berjaya buat aku nervous setiap masa. cerita dia berkenaan kesungguhan dan keberanian seorang wartawan membuat liputan di negeri Georgia yang tengah dilanda peperangan. bayangkanlah tembakan dan bom berlaku di mana-mana. cerita ni memang ngeri tapi sangat-sangat memberi kesan. if u like heavy movie, serious highly recommend.

val kilmer sangat gemuk yee dan rupert friend sangat adorable :)




Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …