Skip to main content

movie that u should watch

selamat berhujung minggu korang semua

suka eh kalau kerajaan dapat cuti 3 hari...hehe. kalau korang selalu baca blog aku mesti tau aku ni peminat tegar movies. any movies keluar je aku mesti tengok. so recently, memang baca movie yang aku tengok tapi aku nak recommend dua je  sebab yang lain x best (bagi aku la)

aku dah tengok movie hantu bonceng (jangan ingat aku tengok cerita mat salleh je tau tapi biasa2 j lawak dia bagi aku), apollo 18 (bosan..bluerghhh), contagion (bolehla), spy kids (pls dont watch), smurf (bolehla)

1) columbiana - movie ni pasal seorang perempuan (zoe saldana yang berlakon cerita avatar tu). dia ditrained dari kecil lagi untuk menjadi pembunuh upahan dan itu adalah pilihan dia sebab dia nak membalas dendam atas kematian ibu bapa dia yang dibunuh di depan matanya, tragis kan. so hidupnya dan kerjanya memang bunuh orang je. bestnya sebab cerita ni x boring, maksud aku aksi dia walau klishe iaitu tembak-menembak, gaduh, tumbuk-tumbuk semua bagai tapi tidak memboringkan. 

zoe saldana sangat cool dalam cerita ini, love it


2) city on fire (5days of war) - tajuk membuatkan aku x paham sebab dekat poster movie tulis city on fire tapi internet 5 days of war.

this movie is my second choice as johny (mr bean) was sold out until midnite (masa aku tengok movie ni) tapi pilihanku tidak menghampakan as movie ni berjaya buat aku nervous setiap masa. cerita dia berkenaan kesungguhan dan keberanian seorang wartawan membuat liputan di negeri Georgia yang tengah dilanda peperangan. bayangkanlah tembakan dan bom berlaku di mana-mana. cerita ni memang ngeri tapi sangat-sangat memberi kesan. if u like heavy movie, serious highly recommend.

val kilmer sangat gemuk yee dan rupert friend sangat adorable :)




Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…