Thursday, April 18, 2013

panas yg hamattt dan 30 weeks

assalamualaikum semua,


homaiii, i dun know  either because of weather or because im preggy but im sweating all the time now. aku ni bukannya dilahirkan puteri lilin, yang cepat berpeluh dan x tahan panas. aku memang relax je, in fact aku ni jenis x tahan sejuk. sejuk sikit, ulang alik la g toilet.

tapi sekarang ni dok dalam mid valley pun aku boleh berpeluh...hahaha. dulu kan, setiap kali nak tengok movie, takut-takut sebab kadang-kadang ada bilik yang mmg sejuk giless tapi sekarang datangla sejuk macam mana pun, relax je.

nak pasang aircond kat umah memang x lah sebab umah sewa kan. tapi kat umah memang x tahan, pakai 2 pieces pun panas jugak.....kehkeh. bangun pagi memang berpeluh walau kipas kuat kemain. kalau hubby keluar je mula la order ais atau abc nak bagi sejuk tekak. hubby pulak sometimes malas nak layan....kehkeh.

klah, enough sebab panas sebab memang cuaca panas kan sekarang. kalau check dalam 41 darjah celcius, cukup 50 darjah celcius, kuman pun boleh mati. 

sekarang ni aku dah minggu ke 30, memang dah seram  sejuk sebab yelah dah angka 3, which is time getting closer now. dulu kan, masa 5-6 bulan aku nak sangat rasa baby tendang kan. tapi sekarang, kemainnn lagi dia menendang siap boleh nampak kat perut tu. macam-macam aku rasa, seram sejuk, geli, happy dan sedikit x selesa sometimes.

aku jugak boleh rasa the bonding between aku dan baby getting closer sebabkan tendangannya. yelah, awal-awal dulu kan baby senyap je, so macam x percaya ada " orang yang hidup dalam perut" aku nieh. tapi lama kelamaan selepas tendangan makin kuat, aku rasa makin lain macam.

rasa makin x sabar nak tengok baby, nak tengok muka dia, nak peluk dia dan nak cium dia. owh baby, mummy cant wait to seee u.

ni latest pic harini punya
30 weeks
45kg
muka kembang, hidung kembang, segalanya kembang
buat keje sikit termengah-mengah

No comments: