Skip to main content

panas yg hamattt dan 30 weeks

assalamualaikum semua,


homaiii, i dun know  either because of weather or because im preggy but im sweating all the time now. aku ni bukannya dilahirkan puteri lilin, yang cepat berpeluh dan x tahan panas. aku memang relax je, in fact aku ni jenis x tahan sejuk. sejuk sikit, ulang alik la g toilet.

tapi sekarang ni dok dalam mid valley pun aku boleh berpeluh...hahaha. dulu kan, setiap kali nak tengok movie, takut-takut sebab kadang-kadang ada bilik yang mmg sejuk giless tapi sekarang datangla sejuk macam mana pun, relax je.

nak pasang aircond kat umah memang x lah sebab umah sewa kan. tapi kat umah memang x tahan, pakai 2 pieces pun panas jugak.....kehkeh. bangun pagi memang berpeluh walau kipas kuat kemain. kalau hubby keluar je mula la order ais atau abc nak bagi sejuk tekak. hubby pulak sometimes malas nak layan....kehkeh.

klah, enough sebab panas sebab memang cuaca panas kan sekarang. kalau check dalam 41 darjah celcius, cukup 50 darjah celcius, kuman pun boleh mati. 

sekarang ni aku dah minggu ke 30, memang dah seram  sejuk sebab yelah dah angka 3, which is time getting closer now. dulu kan, masa 5-6 bulan aku nak sangat rasa baby tendang kan. tapi sekarang, kemainnn lagi dia menendang siap boleh nampak kat perut tu. macam-macam aku rasa, seram sejuk, geli, happy dan sedikit x selesa sometimes.

aku jugak boleh rasa the bonding between aku dan baby getting closer sebabkan tendangannya. yelah, awal-awal dulu kan baby senyap je, so macam x percaya ada " orang yang hidup dalam perut" aku nieh. tapi lama kelamaan selepas tendangan makin kuat, aku rasa makin lain macam.

rasa makin x sabar nak tengok baby, nak tengok muka dia, nak peluk dia dan nak cium dia. owh baby, mummy cant wait to seee u.

ni latest pic harini punya
30 weeks
45kg
muka kembang, hidung kembang, segalanya kembang
buat keje sikit termengah-mengah

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…