Skip to main content

maternity & baby expo midvallley

selamat malam u olls,

harini aku ada wedding invitation. sorang kawan keje aku kahwin, so mmg excited la nak pegi since dia memang dah keje lama kat tempat keje aku nieh. kemain bersiap, amik camera siap-siap simpan dalam beg sebab memang ingat nak pose bagai tapi sekali sampai sana nak snap pic, no card inside. (-____-).

sejak preggy ni banyak benda lupa, mmg kena makan ubat kuatkan ingatan ni, orang kata pregnancy brain tapi aku kata careless.....hahaha. the bride cantik dengan baju yang glamour cuma sayang the groom x seoutstanding  pengatin perempuan...hahaha

ok, lupakan jap bab kahwin. dah lama kawan aku ni bgtau yang ada ekspo baby kat mid pada 5,6,7 april. so, aku siap buat app kat hanphone supaya x lupa. hari jumaat, lepas je balik keje terus berdesupp ke mid. malas nak pegi sabtu dan ahad takut x nampak barang, nampak orang je.

kawan aku bgtau kena tengok jugak barang yang nak dibeli, ada mahal ada murah dan ada yang normal price. sebagai orang yang pertama kali jejak kat baby ekspo ni, serious aku x tau nak beli apa. nak compare price pun x tau sebab aku jarang survey barang baby ni.....kehkeh.

aku asyikla dok tengok orang kerumun beli itu ini. last-last end up, aku ikut orang je. macam medela freestyle, mmg idaman aku, dan dia punya booth memang ramai orang. aku jengukla kot-kot la ada discount tapiii lagi mahal compare to online. sama jugak dengan breast pump yang lain.

yang murah ialah pampers mamy poko, bayangkan new born pampers dari RM48 kepada RM26, memang beraturla tapi xderlah panjang sangat time aku pegi tu. semangat aku pegi beratur sebab aku pernah baca kat blog ada bgtau newborn mamy poko elok sebab dia lengkung and boleh protect tali pusat.

yang lain, aku beli ialah baju newborn yang homey-homey...xleh tahan u olls. adjustable infant wrap, napkins, baby cot sheet and bla bla. rasa macam sikit je tapi dah rabak RM300...kehkeh.

banyak lagi barang nak beli, so kita tunggu bulan depan pulak u olls.


kenapa putinggg pun sangat mahal, haih

mampu lalu, berenti, belek-belek buat sibuk dan blah

siap terkeluar rambut n i was sooo messy and tired

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…