Sunday, April 7, 2013

maternity & baby expo midvallley

selamat malam u olls,

harini aku ada wedding invitation. sorang kawan keje aku kahwin, so mmg excited la nak pegi since dia memang dah keje lama kat tempat keje aku nieh. kemain bersiap, amik camera siap-siap simpan dalam beg sebab memang ingat nak pose bagai tapi sekali sampai sana nak snap pic, no card inside. (-____-).

sejak preggy ni banyak benda lupa, mmg kena makan ubat kuatkan ingatan ni, orang kata pregnancy brain tapi aku kata careless.....hahaha. the bride cantik dengan baju yang glamour cuma sayang the groom x seoutstanding  pengatin perempuan...hahaha

ok, lupakan jap bab kahwin. dah lama kawan aku ni bgtau yang ada ekspo baby kat mid pada 5,6,7 april. so, aku siap buat app kat hanphone supaya x lupa. hari jumaat, lepas je balik keje terus berdesupp ke mid. malas nak pegi sabtu dan ahad takut x nampak barang, nampak orang je.

kawan aku bgtau kena tengok jugak barang yang nak dibeli, ada mahal ada murah dan ada yang normal price. sebagai orang yang pertama kali jejak kat baby ekspo ni, serious aku x tau nak beli apa. nak compare price pun x tau sebab aku jarang survey barang baby ni.....kehkeh.

aku asyikla dok tengok orang kerumun beli itu ini. last-last end up, aku ikut orang je. macam medela freestyle, mmg idaman aku, dan dia punya booth memang ramai orang. aku jengukla kot-kot la ada discount tapiii lagi mahal compare to online. sama jugak dengan breast pump yang lain.

yang murah ialah pampers mamy poko, bayangkan new born pampers dari RM48 kepada RM26, memang beraturla tapi xderlah panjang sangat time aku pegi tu. semangat aku pegi beratur sebab aku pernah baca kat blog ada bgtau newborn mamy poko elok sebab dia lengkung and boleh protect tali pusat.

yang lain, aku beli ialah baju newborn yang homey-homey...xleh tahan u olls. adjustable infant wrap, napkins, baby cot sheet and bla bla. rasa macam sikit je tapi dah rabak RM300...kehkeh.

banyak lagi barang nak beli, so kita tunggu bulan depan pulak u olls.


kenapa putinggg pun sangat mahal, haih

mampu lalu, berenti, belek-belek buat sibuk dan blah

siap terkeluar rambut n i was sooo messy and tired

No comments: