Skip to main content

maternity & baby expo midvallley

selamat malam u olls,

harini aku ada wedding invitation. sorang kawan keje aku kahwin, so mmg excited la nak pegi since dia memang dah keje lama kat tempat keje aku nieh. kemain bersiap, amik camera siap-siap simpan dalam beg sebab memang ingat nak pose bagai tapi sekali sampai sana nak snap pic, no card inside. (-____-).

sejak preggy ni banyak benda lupa, mmg kena makan ubat kuatkan ingatan ni, orang kata pregnancy brain tapi aku kata careless.....hahaha. the bride cantik dengan baju yang glamour cuma sayang the groom x seoutstanding  pengatin perempuan...hahaha

ok, lupakan jap bab kahwin. dah lama kawan aku ni bgtau yang ada ekspo baby kat mid pada 5,6,7 april. so, aku siap buat app kat hanphone supaya x lupa. hari jumaat, lepas je balik keje terus berdesupp ke mid. malas nak pegi sabtu dan ahad takut x nampak barang, nampak orang je.

kawan aku bgtau kena tengok jugak barang yang nak dibeli, ada mahal ada murah dan ada yang normal price. sebagai orang yang pertama kali jejak kat baby ekspo ni, serious aku x tau nak beli apa. nak compare price pun x tau sebab aku jarang survey barang baby ni.....kehkeh.

aku asyikla dok tengok orang kerumun beli itu ini. last-last end up, aku ikut orang je. macam medela freestyle, mmg idaman aku, dan dia punya booth memang ramai orang. aku jengukla kot-kot la ada discount tapiii lagi mahal compare to online. sama jugak dengan breast pump yang lain.

yang murah ialah pampers mamy poko, bayangkan new born pampers dari RM48 kepada RM26, memang beraturla tapi xderlah panjang sangat time aku pegi tu. semangat aku pegi beratur sebab aku pernah baca kat blog ada bgtau newborn mamy poko elok sebab dia lengkung and boleh protect tali pusat.

yang lain, aku beli ialah baju newborn yang homey-homey...xleh tahan u olls. adjustable infant wrap, napkins, baby cot sheet and bla bla. rasa macam sikit je tapi dah rabak RM300...kehkeh.

banyak lagi barang nak beli, so kita tunggu bulan depan pulak u olls.


kenapa putinggg pun sangat mahal, haih

mampu lalu, berenti, belek-belek buat sibuk dan blah

siap terkeluar rambut n i was sooo messy and tired

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …