Wednesday, April 3, 2013

my third trimester story and bla bla

Assalamualaikum u olls, kemain lagi up status bubar hari ni. rupanya ramai yang x sabar nak mengundi katanya, so jangan lupa mengundi kerasa saya pilih mengundi, anda bagaimana? kemain prihatin aku nieh...hahaha


harini jumpa doc lagi for third scanning dan aku officially masuk 3 trimester which is 2 more months *bunyi jantung baby dan mak baby berdegup pantas*....haha. harini jugak kena minum air gula for second time, aku tau air gula untuk check kencing manis tapi kenapa adik aku x pernah kena minum pun....

first time minum air gula, lepas minum sejam lepas tu aku terus muntah. sampai rumah muntah lagi, sangat teruk yee. second time ni, aku rasa ok sikit walau nak habiskan nya punyalah hazabbbb. aku rasa terbakar tekak dan lidah. sikit-sikit aku minum. lepas tu kena tggu 2 jam nak check darah for second time

so, harini punya app agak lama. ingat lagi tak, aku punya last check up (3 minggu lepas) nurse marah kan sebab berat aku naik more thn 2 kg, harini tau x berapa berat aku berapa? naik 100 gram je....wahahaha. aku bgtau nurse penimbang tu x betul, dia x caya (sebab last time guna penimbang biasa (yang orang guna kat umah tu) bukan yang panjang tuu).

so, first time checkup weight aku 36.3 ( yeee, aku mmg ringan) dan sekarang 43.6. naik 7.3 kg , agak-agak ok x? esok kena start kira pergerakan baby, harap baby aku ok je.

saksikan gambar mak buyung yang terbaru.....kehkeh. doakan mak selamat okeh

ni semalam punya kat klcc, masa ni baru balik dari aquaria, best jugak tengok ikan
nati aku citer pasal aquaria yeee

terbakar tau tekak mak nak habiskan

cucuk tang sini, cucuk tang sana

ni harini punya, saja amik gambar mengiring, nak tunjuk baby bump mak yg comel ittew...kehkeh

makan ni kat old town sebab terpengaruh dengan peej
aritu terpengaruh denga n ceera minum red bean freezy.......blogger tegar katanya






No comments: