Skip to main content

my third trimester story and bla bla

Assalamualaikum u olls, kemain lagi up status bubar hari ni. rupanya ramai yang x sabar nak mengundi katanya, so jangan lupa mengundi kerasa saya pilih mengundi, anda bagaimana? kemain prihatin aku nieh...hahaha


harini jumpa doc lagi for third scanning dan aku officially masuk 3 trimester which is 2 more months *bunyi jantung baby dan mak baby berdegup pantas*....haha. harini jugak kena minum air gula for second time, aku tau air gula untuk check kencing manis tapi kenapa adik aku x pernah kena minum pun....

first time minum air gula, lepas minum sejam lepas tu aku terus muntah. sampai rumah muntah lagi, sangat teruk yee. second time ni, aku rasa ok sikit walau nak habiskan nya punyalah hazabbbb. aku rasa terbakar tekak dan lidah. sikit-sikit aku minum. lepas tu kena tggu 2 jam nak check darah for second time

so, harini punya app agak lama. ingat lagi tak, aku punya last check up (3 minggu lepas) nurse marah kan sebab berat aku naik more thn 2 kg, harini tau x berapa berat aku berapa? naik 100 gram je....wahahaha. aku bgtau nurse penimbang tu x betul, dia x caya (sebab last time guna penimbang biasa (yang orang guna kat umah tu) bukan yang panjang tuu).

so, first time checkup weight aku 36.3 ( yeee, aku mmg ringan) dan sekarang 43.6. naik 7.3 kg , agak-agak ok x? esok kena start kira pergerakan baby, harap baby aku ok je.

saksikan gambar mak buyung yang terbaru.....kehkeh. doakan mak selamat okeh

ni semalam punya kat klcc, masa ni baru balik dari aquaria, best jugak tengok ikan
nati aku citer pasal aquaria yeee

terbakar tau tekak mak nak habiskan

cucuk tang sini, cucuk tang sana

ni harini punya, saja amik gambar mengiring, nak tunjuk baby bump mak yg comel ittew...kehkeh

makan ni kat old town sebab terpengaruh dengan peej
aritu terpengaruh denga n ceera minum red bean freezy.......blogger tegar katanya






Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …