Skip to main content

lawatan sambil belajar di aquaria & makan besar di pantai jeram

hello u ollsss,

ok, nak citer sikit la pasal hari tu, bila ye 2 hb hari tu aku ada pegi aquaria klcc ngan kawan-kawan kerja. so, sebab first time mak memang teruja tapi sayangnya x bawak camera since bateri kong and charger buat hal. sangat-sangat menyesal sbb xleh snap pics banyak-banyak.

aku dah la lama gila x pegi klcc, nama je dok pj, klcc pun susah nak pegi....kehkeh. so, masuk sana agak teruja sebab dah lama kan x jejak kaki. sampai pagi kot, dalam 10 lebih, tempat pertama pergi adalah roti boy sebab naik lrt kan. lamanya x makan roti boy.

sebab kan plan memang x makan lunch since nak makan besar kat pantai jeram (seafood for those who dont know), so kami makan berat pagi-pagi kat food court. aku ngan laki aku makan nasi ayanm, which is sangat tak best kat tekak aku. 

masuk kat aquaria...huwarghhhh teruja gila tengok semua binatang especially ikan. masuk-masuk je binatang pertama piranha, tapi gigi dia x tajam pun *mak tertipu selama ni*. lepas tu tengok belangkas, seriously sebelum ni aku x tau pun belangkas tu rupa macam mana, patutlah ada pribahasa sebab dia memang selalu berdua.  *macam belangkas*

binatang yang paling mengujakan of courselah pari yang besar dan ikan jerung. semua pakat wahhhh, hooooo masa dalam tunnel tu. tapi sedikit pening ye since aquarium, kaca dia kan tebal so kita dok bersungguh tengok, pandangan boleh jadi berpinar. tak taulah orang lain tapi aku memang pening.

tapi agak berbaloi la masuk cumanya kalau korang ada anak, make sure anak korang dah besar sebab kalau kecik sangat nanti kan die bukan tengok pun binatang-binatang tu sbb kawan aku bawak anak dia dalam stroller, dok membuta je kejenya....hahaha. nati anak aku dah besar, aku nak bawak...hehe.

dah lama x jumpa mek sebelah ni, dulu dia keje sekali ngan aku tapi dah berenti lama dah
tapi sekarang laki dia boss aku....x sangka kan. comel kan da

cantik kn

ikan ni sangat comel, nak bawak balikkk

ni kira kategori belut, hoiii asal awak comel sangat nieh...hehe

ni dah balik, nasib baik mak bawak coco crunch kalau x lapar dan poning

lepas tu kitaorang gi pantai jeram, makan ikan bakar. hayooo, sangat best sampaikan semua macam nak meletop perut sebab order banyak sangat. ko mampu makan sampai hampir RM500 untuk 10 orang makan.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…