Skip to main content

election fever. still

Assalamualaikum pada semua penyokong BN dan PR dan x lupa juga pada yang atas pagar.


Isu politik dah semakin menggila kat fb,sana - sini orang share gambarla, videola, tweeetla, bla n bla. sampaikan aku yg mula-mula x nak campur, jadi nak campur sebab lucu sangat. ada yang memang aku x tahan sampaikan aku kena share ke wall sendiri.

aku xkisah orang politik nak bercakap pum pang pum pang pasal politik sebab itu memang kerja dia. nak ambik hati rakyat katakan. die nak bercerita pasal 1001 kebaikan dan planning yang akan dibuat pun aku x kisah sebab dia memang kena cerita, kalau x sapa nak mengundi kan.

tapi politik yang membuatkan dia lebih best, happening dan menceriakan sebab akan ada benda-benda lawak yang kadang-kadang korang rasa x masuk dek akal. ko penyokong je tapi bersungguh benar ko bergaduh, keluar statement itu ini, buat video semata-mata parti ko.

mungking ko ada kepentingan yang orang lain x tau sekiranya parti yang ko pangkah tu menang tapi orang kata, agak-agaklah. dari orang suka jadi menyampah. yang in trend sekarang kompemlah si azhar sulaiman dan norman kru.

dua-dua dah 40-an ke atas, dua-dua penyokong BN (no offense ya penyokong BN) tapi korang kan terpelajar. si azhar lepasan luar negara, arkitek lagi, si Norman pemilik syarikat. korangkan businessman sepatutnya janganlah tunjuk sangat "kecerdikan" korang sebab x semestinya yang nak beli produk korang orang BN saja, orang PR pun ada.

lainla korang x kisah perniagaan korang merudum sebab orang PR pakat-pakat boikot. aku x tipu ye, tapi aku salah seorang penyokong tegar local movie, sebab laki aku suka local movie. citer terbaru Norman (Merong Mahawangsa) aku tengok kat panggung kot walau rasa menyesal sebab citer agak x logik.
tapi still aku tetap sokong local movie since aku tau itu je yang mampu diorang buat. sama jugak si azhar, hoiiihh aku minat gila die dulu, iaitu sebelum dia ke luar negara sambung belajar. tapi buat macam ni aku pun jadi menyampah nak tengok hasil kerja diorang.

owh, maybe diorang xkisah, apa sangatlah kurang satu peminat tapi dalam video atau tweet tu bersepah dah orang benci. jangan main-main ye dengan kuasa internet especially fb sekarang.

baik tengok video mat lufi tapiasal aku xleh share ek. ke youtube problem sekarang.





Comments

NinaAz said…
tgk video matlutfi lg best .... hehehe
Shida Idris said…
kannn, nak share tapi x dopek

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…