Sunday, April 28, 2013

election fever. still

Assalamualaikum pada semua penyokong BN dan PR dan x lupa juga pada yang atas pagar.


Isu politik dah semakin menggila kat fb,sana - sini orang share gambarla, videola, tweeetla, bla n bla. sampaikan aku yg mula-mula x nak campur, jadi nak campur sebab lucu sangat. ada yang memang aku x tahan sampaikan aku kena share ke wall sendiri.

aku xkisah orang politik nak bercakap pum pang pum pang pasal politik sebab itu memang kerja dia. nak ambik hati rakyat katakan. die nak bercerita pasal 1001 kebaikan dan planning yang akan dibuat pun aku x kisah sebab dia memang kena cerita, kalau x sapa nak mengundi kan.

tapi politik yang membuatkan dia lebih best, happening dan menceriakan sebab akan ada benda-benda lawak yang kadang-kadang korang rasa x masuk dek akal. ko penyokong je tapi bersungguh benar ko bergaduh, keluar statement itu ini, buat video semata-mata parti ko.

mungking ko ada kepentingan yang orang lain x tau sekiranya parti yang ko pangkah tu menang tapi orang kata, agak-agaklah. dari orang suka jadi menyampah. yang in trend sekarang kompemlah si azhar sulaiman dan norman kru.

dua-dua dah 40-an ke atas, dua-dua penyokong BN (no offense ya penyokong BN) tapi korang kan terpelajar. si azhar lepasan luar negara, arkitek lagi, si Norman pemilik syarikat. korangkan businessman sepatutnya janganlah tunjuk sangat "kecerdikan" korang sebab x semestinya yang nak beli produk korang orang BN saja, orang PR pun ada.

lainla korang x kisah perniagaan korang merudum sebab orang PR pakat-pakat boikot. aku x tipu ye, tapi aku salah seorang penyokong tegar local movie, sebab laki aku suka local movie. citer terbaru Norman (Merong Mahawangsa) aku tengok kat panggung kot walau rasa menyesal sebab citer agak x logik.
tapi still aku tetap sokong local movie since aku tau itu je yang mampu diorang buat. sama jugak si azhar, hoiiihh aku minat gila die dulu, iaitu sebelum dia ke luar negara sambung belajar. tapi buat macam ni aku pun jadi menyampah nak tengok hasil kerja diorang.

owh, maybe diorang xkisah, apa sangatlah kurang satu peminat tapi dalam video atau tweet tu bersepah dah orang benci. jangan main-main ye dengan kuasa internet especially fb sekarang.

baik tengok video mat lufi tapiasal aku xleh share ek. ke youtube problem sekarang.





2 comments:

NinaAz said...

tgk video matlutfi lg best .... hehehe

Shida Idris said...

kannn, nak share tapi x dopek