Saturday, December 14, 2013

small act but BIG means

happy weekend everyone,

cuti ialah masa untuk menggomol suami eh anak. cutilah time aku nak menggomol hadif puas-puas tapi kenkadang tak sempat gomol, dia nangis nak susu. bagi susu, kenyang dan dia tdo. mommy apa lagi, berfblah dan kalau ada masa berblog.

sekarang kan i is penat sangat-sangat, kalau balik kerja mesti rasa nak tidur terus, kadang tak makan dan mandi pun takper sebab rasa nak tidur terus. patutlah dulu aku selalu tengok mama aku balik je keje dia akan tidur kejap dan bangun sebelum pukul 7. ada anak sorang je, aku dah flat, macam mana plan nak tambah anak nieh...hahaha.

sebenarnya takder apa nak citer, harini nak membebel je.



korang baca apa yg aku share kat atas. berapa ramai dari korang terfikir benda kecik macam tu tapi kesannya amat besar pada certain orang. 

kawan aku, rohaiza  tp kitaorang panggil mc ja pun sama pernah bagitau. ada beberapa tahun lepas dia naik flight air asia dari kl balik ke kelantan. flight dia pulak last flight dan sekali delay almost 2 hours kot. so cabin crew kenalah extend masa kerja kan sebab terpaksa. 

masa dalam flight, most passenger memang tak puas hati dan apabila duduk atas flight diorang bising and talk to each other. standard procedure, cabin crew akan explain pasal yg ciri-ciri keselamatan tu and no one pay attention to that cabin crew.

muka dia punyalah kelat tapi apabila dia terpandang niece kawan aku yang begitu asyik dok dengar dia punya explanation siap gerakkan tangan ikut gaya cabin crew tu, dia pun tersenyum. habis je penerangan dia pegi cubit niece kawan aku tu.

see...nampak kecik kan tapi benda kecik tu dah ubah mood cabin crew tu. same goes apa yg aku share, kita wave je kat orang kan tapi dia punya means sampai orang yang nak bunuh diri pun boleh cancel.

aku pun pernah handle satu cust melalak dan menjerit tak puas hati pasal tak dapat bonus seperti yang dijanjikan tapi disebabkan aku bagi satu option dan dia sangat puas hati, dia ucap berkali-kali terima kasih pada aku sebab menyelesaikan masalah dia which is for me its only a simple advise tapi bagi dia umpama penyelesaian masalah yang besar.

so, pada semua buatlah kebaikan selagi boleh walaupun hanyalah angkat tangan pada orang yang bagi laluan sebab dia mungkin biasa bagi anda tapi luar biasa bagi orang lain


1 comment:

NinaAz said...

Bagusla kalo jumpa pdengar yg jenis mcm tu kann. Kalo y jenis batu api tuuu. Memang makin berapi laa dibuatnya