Skip to main content

small act but BIG means

happy weekend everyone,

cuti ialah masa untuk menggomol suami eh anak. cutilah time aku nak menggomol hadif puas-puas tapi kenkadang tak sempat gomol, dia nangis nak susu. bagi susu, kenyang dan dia tdo. mommy apa lagi, berfblah dan kalau ada masa berblog.

sekarang kan i is penat sangat-sangat, kalau balik kerja mesti rasa nak tidur terus, kadang tak makan dan mandi pun takper sebab rasa nak tidur terus. patutlah dulu aku selalu tengok mama aku balik je keje dia akan tidur kejap dan bangun sebelum pukul 7. ada anak sorang je, aku dah flat, macam mana plan nak tambah anak nieh...hahaha.

sebenarnya takder apa nak citer, harini nak membebel je.



korang baca apa yg aku share kat atas. berapa ramai dari korang terfikir benda kecik macam tu tapi kesannya amat besar pada certain orang. 

kawan aku, rohaiza  tp kitaorang panggil mc ja pun sama pernah bagitau. ada beberapa tahun lepas dia naik flight air asia dari kl balik ke kelantan. flight dia pulak last flight dan sekali delay almost 2 hours kot. so cabin crew kenalah extend masa kerja kan sebab terpaksa. 

masa dalam flight, most passenger memang tak puas hati dan apabila duduk atas flight diorang bising and talk to each other. standard procedure, cabin crew akan explain pasal yg ciri-ciri keselamatan tu and no one pay attention to that cabin crew.

muka dia punyalah kelat tapi apabila dia terpandang niece kawan aku yang begitu asyik dok dengar dia punya explanation siap gerakkan tangan ikut gaya cabin crew tu, dia pun tersenyum. habis je penerangan dia pegi cubit niece kawan aku tu.

see...nampak kecik kan tapi benda kecik tu dah ubah mood cabin crew tu. same goes apa yg aku share, kita wave je kat orang kan tapi dia punya means sampai orang yang nak bunuh diri pun boleh cancel.

aku pun pernah handle satu cust melalak dan menjerit tak puas hati pasal tak dapat bonus seperti yang dijanjikan tapi disebabkan aku bagi satu option dan dia sangat puas hati, dia ucap berkali-kali terima kasih pada aku sebab menyelesaikan masalah dia which is for me its only a simple advise tapi bagi dia umpama penyelesaian masalah yang besar.

so, pada semua buatlah kebaikan selagi boleh walaupun hanyalah angkat tangan pada orang yang bagi laluan sebab dia mungkin biasa bagi anda tapi luar biasa bagi orang lain


Comments

NinaAz said…
Bagusla kalo jumpa pdengar yg jenis mcm tu kann. Kalo y jenis batu api tuuu. Memang makin berapi laa dibuatnya

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …