Skip to main content

dugaan 2014

Assalamualaikum...

fuhhh...bersawang aku punya blog. banyak benar story nak cerita lebih-lebih lagi confession part two. satu demi satu aku cerita nanti eh.

awal tahun 2014 baru je setengah bulan tapi dah banyak cerita pahit dan manis aku hadapi. tapi untuk dugaan tu, aku memang redha, aku ni jenis orang yg tak suka nak membebankan diri pasal masalah untuk tempoh yang lama. kalau boleh settle, aku settle cepat-cepat.

mula-mula bb aku rosak (yes, i know im lame since still using bb) tupun pemberian adik yee. tiba-tiba dia padam terus. tak tau silap kat mana, mula-mula ingat bateri tapi bateri tu memang baru je aku beli. dalam sebulan kot.

so, aku suruh kawan aku check tapi dia kata hardware. aku pun malas dah nak pk terus beli hp baru. aku beli sony xperia z (memang tak plan pun nak beli phone tu tapi aku suka camera dia and aku pun memang sony user which is i have nex-5 and alpha) so, aku beli jelah.

so far, im satisfied with the function. sebab aku memang cari hp besar dan camera cantik. plan nak beli samsung je tapi selepas diberi penerangan oleh sa, terus tukiar niat...hehe. kawan-kawan kalau nak beli phone beli je lenovo atau htc, lagi ok dari samsung.

lepas tu, lappy aku pulak buat hal, that's explain why my blog not update more than a week. nak update kat phone, fuhh typo memanjang. tapi mmg nak kena blaja cuma kena ambik masa lama sikit ah. buat masa sekarang, aku mmg sibuk.

sekarang ni aku kat kg, emergency balik kelantan. ada hal sikit, balik 2 hari je pun, esok balik kl balik. dahla hujung bulan ni pun nak jalan-jalan, nak mintak cuti pun takut ngan boss...hahaha.



Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …