Thursday, January 16, 2014

dugaan 2014

Assalamualaikum...

fuhhh...bersawang aku punya blog. banyak benar story nak cerita lebih-lebih lagi confession part two. satu demi satu aku cerita nanti eh.

awal tahun 2014 baru je setengah bulan tapi dah banyak cerita pahit dan manis aku hadapi. tapi untuk dugaan tu, aku memang redha, aku ni jenis orang yg tak suka nak membebankan diri pasal masalah untuk tempoh yang lama. kalau boleh settle, aku settle cepat-cepat.

mula-mula bb aku rosak (yes, i know im lame since still using bb) tupun pemberian adik yee. tiba-tiba dia padam terus. tak tau silap kat mana, mula-mula ingat bateri tapi bateri tu memang baru je aku beli. dalam sebulan kot.

so, aku suruh kawan aku check tapi dia kata hardware. aku pun malas dah nak pk terus beli hp baru. aku beli sony xperia z (memang tak plan pun nak beli phone tu tapi aku suka camera dia and aku pun memang sony user which is i have nex-5 and alpha) so, aku beli jelah.

so far, im satisfied with the function. sebab aku memang cari hp besar dan camera cantik. plan nak beli samsung je tapi selepas diberi penerangan oleh sa, terus tukiar niat...hehe. kawan-kawan kalau nak beli phone beli je lenovo atau htc, lagi ok dari samsung.

lepas tu, lappy aku pulak buat hal, that's explain why my blog not update more than a week. nak update kat phone, fuhh typo memanjang. tapi mmg nak kena blaja cuma kena ambik masa lama sikit ah. buat masa sekarang, aku mmg sibuk.

sekarang ni aku kat kg, emergency balik kelantan. ada hal sikit, balik 2 hari je pun, esok balik kl balik. dahla hujung bulan ni pun nak jalan-jalan, nak mintak cuti pun takut ngan boss...hahaha.



No comments: