Skip to main content

artis = model/ikon, seriously?

selamat malam semua

arini aku nak membebel pasal artis. topik yang amat disukai oleh semua, ala macam aku x tau ada sesetengah tu memang pasal artis up to date kemain lagi....aku pun suka jugak, benda lagho sapa yang x suka kannnn



cumanya arini aku bukanlah nak cerita pasal artis, ishh aku ni bukannya wartawan hiburan yang tau semua pasal artis. aku nak cerita pasal peminat artis. boleh x kalau minat artis, anda minat sebab bakatnya saja bukan sebab pribadinya atau pasal benda-benda lain.

contoh paling mudah, fasha sendat eh fasha sandha. korang suka x lakonan dia, best kan? dan dia salah seorang artis yang popular dan juga laris. x percaya, bukak je tb berapa banyak cerita yang dia berlakon. sebab kenapa orang tetap ambil dia berlakon walau cerita pribadi dan kehidupan sosial dia sangat teruk dan selalu diperkatakan ramai.

sebab dia memang betul-betul berbakat dan berdisiplin. pernah dengar dia buat masalah dalam kerja? xder kan so kalau betul korang minat fasha, biaq pi (cakap kedah la pulak) la dia nak seksi ke, nak bercinta ngan jejai ke, nak main-main ngan botak ke. sebab itu kehidupan pribadi dia. 



 diana amir ni dulunya bukan main lagi seksi tapi tengoklah sekarang, x ada angin x ada ribut bertudung. kemas dan cantik pulak tu. ada dia bgtau sebab dia bertudung, sebab dia dapat mimpi yang sama 3 hari berturut-turut tentang kiamat. bukan sebab peminat yee


tengok datuk ct, walau dah lama dia bertudung tapi yelah sampai sekarang x bertudung dengan lengkap (orang kata tudung macam nak x nak je sebab rambut tetap nampak). berapa ramai peminat kutuk imej bertudung dia ni tapi ada dia kisah. x pun kann sebab ini diri dia, sebab kalau dia nak berubah betul-betul bertudung litup, bila-bila masa je dia akan buat cuma dia yang x nak.

pleaselah, minat artis tu biarlah sebab bakat dia samada dia pandai berlakon, menyanyi, mengacara dsb. kehidupan dia di luar bidang lakonan, boleh nak ambil tahu tapi jangan over sampai nak cerca, nak kutuk, nak hina dsb. dan jangan jadikan artis sebagai ikon atau model sebab mereka memang x layak (aku pun x pasti ada atau tidak yang layak tai rasanya ada).



yuna pun sama, orang kutuk dia sebab pakai turban dan pakai makin seksi. sebenarnya ramai je macam yuna pakai tudung tapi pakaian masih x sempurna, macam aku. nak berubah, xleh nak tipu diri sendiri. bukan kata nak menidakkan, tapi xkan nak pakai tutup litup tapi sebenarnya x ikhlas. so biarkan jelah apa orang nak kata kan

artis pun manusia biasa je, cuma kerja diorang berlakon/ menyanyi dan dikenali. itu je yang membezakan. sebab aku tengok x ada lagi artis yang berubah disebabkan peminat. semua artis aku tengok yang berubah ke arah kebaikan semua disebabkan sendiri nak berubah atau mendapat hidayah. so peminat bolehla berhenti mengutuk cuma berdoa sajalah semoga artis kesayangan masing-masing berubah.

so, kepada peminat artis di luar sana x kiralah sapa artis kesayangan anda. sila chill k, jangan tensi dan fanatik sangat k

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …