Skip to main content

MOVIE TIME: attack the block

hi perempuan bersih dan lelaki kotor sekalian.....eh. ayat bersih xleh guna sekarang sebab terlalu panas, abis nak guna ayat apa ganti bersih?

ok, if u know, u will notice that im a movie lover. so, kadang-kadang aku akan tengok cerita yang aku x tau pun samada cerita ni best, maksudnya x pernah baca review kat paper atau blog ataupun dengar orang cerita samada best atau tidak. faham?

5 watak utama

inilah alien tu
canggih kan gigi dia

so, kadang-kadang main tengok je dan semalam aku tengok cerita ni.....and fortunately not soo disappointing. masih dalam kategori bolehla. ok cerita dia macam ni tentang 5 remaja masih belasan tahun dan tinggal berjiran, maksudnya tinggal dalam satu blok dan flat yang sama. so, diorang memang rapat tapi diorang agak nakal

diorang ni mencuri dan jugak mengedar dadah. tapi tiba-tiba, kawasan perumahan diorang muncul sejenis binatang yang turun dari langit, yang boleh kita classified as alien. alien pertama yang jatuh ke bumi telah dibunuh oleh salah seorang remaja tersebut .

so, mereka sangkakan mereka ialah hero dan binatang ni kategori lembik je dan boleh dibunuh dengan senang tapi lepas tu berpuluh-puluh binatang jatuh ke bumi yang lagi besar dan menggerunkan. ianya lebih kurang gorilla, berbulu tapi warna hitam, mempunyai gigi yang tajam dan tidak bermata.

berjayakah mereka membunuh semua makluk asing dan menyelamatkan diri, haaaa pegiila tengok nati kata aku spoil mood korang.....kehkeh

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.