Saturday, July 9, 2011

MOVIE TIME: attack the block

hi perempuan bersih dan lelaki kotor sekalian.....eh. ayat bersih xleh guna sekarang sebab terlalu panas, abis nak guna ayat apa ganti bersih?

ok, if u know, u will notice that im a movie lover. so, kadang-kadang aku akan tengok cerita yang aku x tau pun samada cerita ni best, maksudnya x pernah baca review kat paper atau blog ataupun dengar orang cerita samada best atau tidak. faham?

5 watak utama

inilah alien tu
canggih kan gigi dia

so, kadang-kadang main tengok je dan semalam aku tengok cerita ni.....and fortunately not soo disappointing. masih dalam kategori bolehla. ok cerita dia macam ni tentang 5 remaja masih belasan tahun dan tinggal berjiran, maksudnya tinggal dalam satu blok dan flat yang sama. so, diorang memang rapat tapi diorang agak nakal

diorang ni mencuri dan jugak mengedar dadah. tapi tiba-tiba, kawasan perumahan diorang muncul sejenis binatang yang turun dari langit, yang boleh kita classified as alien. alien pertama yang jatuh ke bumi telah dibunuh oleh salah seorang remaja tersebut .

so, mereka sangkakan mereka ialah hero dan binatang ni kategori lembik je dan boleh dibunuh dengan senang tapi lepas tu berpuluh-puluh binatang jatuh ke bumi yang lagi besar dan menggerunkan. ianya lebih kurang gorilla, berbulu tapi warna hitam, mempunyai gigi yang tajam dan tidak bermata.

berjayakah mereka membunuh semua makluk asing dan menyelamatkan diri, haaaa pegiila tengok nati kata aku spoil mood korang.....kehkeh

No comments: