Skip to main content

siapa sangka perkataan BERSIH akan jadi sangat hot?

selamat hujung mingu para wanita dan lelaki malaysia sekalian, ke ada orang luar malaysia baca blog aku?

as we know, hari ni sangat hot disebabkan ada perhimpunan haram BERSIH. fuhhh, aku memang x sangka sebegini hebat pengangan BERSIH ni. serius, perhimpunan BERSIH yang pertama tu aku langsung x tahu menahu tapi kesian adik aku sebab x pasal-pasal dia yang kat jalan tar (dia x tahu) kena gas pemedih mata. pedih gila yeee, jangan main-main.


then apabila ada perhimpunan kedua yang terlalu diwar-warkan membuatkan semua orang tau arini 9 July ada perhimpunan bersih. at least kena jugak berterima kasih pada media....haha. macam-macam cara kerajaan buat supaya pihak pembangkang membatalkan niat mereka tapi memang x dapat.

pembangkang nak jugak teruskan niat mereka walau pelbagai tentangan dibuat oleh pihak kerajaan. memang salute abisla pada pihak pembangkang sebab sanggup sampai ke tahap itu. aku ni bukan pro pembangkang atau kerajaan, tapi melihat apa yang terjadi membuatkan aku jadi marah pada kedua-dua belah pihak samada kerajaan atau pembangkang.



aku tau mesti ramai yang emo dan marah pada orang yang anjurkan BERSIH. tapi cuba korang fikir kalau x ada fru dan polis, mesti keadaan tak jadi sekecoh itu. cuba suruh semua yang menyokong BERSIH duduk diam-diam dalam stadium merdeka. jangan halang mereka ke stadium dan tengok apa jadi? ntah-ntah diorang pun duduk sekejap je lepas tu bersurai

kita buat mereka macam apa dah dan sebabkan nila keadaan jadi lebih kecoh....serius x paham, manakala pada pihak BERSIH pulak, kalau nak buat apa pun janganla sampai menyusahkan rakyat. serius, aku x nak malaysia jadi macam thailand atau indonesia, seram gila.

of u said rally is jihad, its bullshit. aku x kisah apa yang pihak pembangkang nak buat but as long as jangan menyusahkan rakyat, aku masih lagi boleh terima. ni tak, jalan ditutp, jam teruk dan perniagaan terjejas. apa pun xboleh buat segala aktiviti tertunda.

kalau aku cakap aku sokong BERSIH mesti ramai yang marah, aku cuma sokong tuntutan bersih tapi aku x sokong perarakan bodoh tu. menyusahkan dan meletihkan. apa pun, aku akan terus berdoa dan aku nak semua orang berdoa satu hari nanti malaysia akan dipimpin oleh orang melayu yang beragama islam bukan sekadar pada nama. AMIN

* a picture speaks thousand words*
u can view more pics here

Comments

dd.hasnidar said…
yes.kalau tak kerana polis & fru datang buat kecoh,perhimpunan ni tak jadi KOTOR macam sekarang.diorg dah janji nak buat perhimpunan secara aman,tp kenapa byk pihak sibuk nak campur tangan?biarla..mcm shida kata la.entah2 perhimpunan skejap pastu dismiss..kan?

sebenarnya yg jadi kecoh ni sebab ada pemimpin yang takut tu laa..
shidaidris said…
biasala dd, ni kan malaysia diorang amalkan prevention gle-gle, so isu2 ni memang sangat diambil berat oleh kerajaan. sebab tu tutup jalan gle2 dan mengakibatkan pelbagai masalah

demokrasi katanya

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…