Skip to main content

they are fucking liars

hello semua pembacaku sekalian....boleh lagi skema x ayat ko...haha

hari ni aku nak share satu benda supaya korang x kena tipu macam aku dan jugak orang lain. ok, sebenarnya benda ni dah lama kena kat aku tapi sebab aku x terpk pulak nak mention dalam blog until aku baca blog nieh. ni antara blog feveret aku, kak ni memang kuat melahar tapi aku suke gila baca blog dia. nieh blog dia, nati aku jumpa entry tu aku bgtau ye

aku nak cerita yang dulu aku pernah pegi buat treatment kat NEW YORK SKIN SOLUTIONS (NWSS) tengok aku pakai caps lock, solution sangat kan dan aku sangat-sangat bersyukur yang aku x tertipu. eh, tadi ko cakap ko dah tertipu....hehe. dengar dulu

so, benda-benda ni selalunya akan ada promotion kan. so ari tu aku jalan-jalan kat midvalley, dia buatla promotion bayar RM38 dapat free facial 3 jam, free trial kit dan payung. aku pun terujala, gla gempak promotion memandangkan company dia well known kan, memang murah siutt. saper x nak kan, so tanpa pk panjang, aku beli promo tersebut dan call dia punya tempat untuk set appointment.



pegila, dan dia punya tempat ada 2 cawangan kat midvalley tau. sampai-sampai sana adala 2,3 orang juga yang macam tengah redeem promo tu macam aku. so, aku bagitaula aku nak buat treatment. ko tau first sekali dia srh aku buat apa? cuba teka? yeee betul, dia suruh aku beli menatang jadah apa produk dia harga seratus lebih. aku pun like whattt?

aku serius datang nak buat facial je. aku cakapla aku xder duit, dia pun bagitau credit card ada, aku kata x pakai, then dia kata xkan dalm bank xder duit dalam atm. aku cakap ada tapi duit ada dalam atm je. ko tau dia jawab apa, xper jangan risau, u boleh swap ur card sini alaa macam debit card, nati kita tolak

muka aku amcam tu punyalah malu, nak tau kenapa sebab semua cina-cina salesperson dalam tu pandang aku macam hapa. serius, masa tu memang aku x ada duit, ada pun 100,200 tupun nak buat belanja makan sebelum gaji keluar. kalau x, memang aku dah beli dah menatang tu.

aku pun mulala bengang, aku pun cakap xperlah, kalau x buat facial pun xper, saya x nak beli tu. memang aku hangin dah. tapi datangla sorang ni, dan bagitau yang aku boleh teruskan facial. so, aku pegila buat facial buat facialnya memang best, sebab 3 jam diorang dok belai-belai muka aku.

abis saja, dia suruh masuk dalam satu bilik dan explain tentang produk dia. total aku kena bayar dalam RM500++. memang telan liur la derr. aku pun bagitau xder duit, then dia tanya keje apa. gaji berapa. lepas tu dia kata boleh je kalau aku nak, tapi kena menyimpanla. aku dah jadi serba salah dah. si consultant tu dok convince la yang produk dia memang terbaik untuk rawatan muka sebab international dan specialist produk.



tapi diorang x dapat pau aku time tu sebab aku memang x berduit langsung. last-last dia give up dan bagitau berapa yang aku ada untuk deposit. sebab dia bgtau harga yang dia bagi kalau datang lain kali x dapat dah. last-last aku bagi jugak....haha. lemah betul aku. ko tau aku bagi berapa RM20....yess. dan memang burn la sebab sejak hari tu aku memang x jejak dah kaki

sekurang-kurangnya aku xderla kena tipu riban-riban tapi sebab aku xder duit so diorang goreng macam mana pun, aku memang x mampu nak bayar....haha

kesimpulannya, jangan pegi tempat-tempat macam ni, kalau nak korang boleh google dan baca pengalaman orang. banyak yang x menjadi dari yang menjadi. sebab tu company diorang bayar advertisement kaw-kaw sebab nak nampak grand dan outstanding walhal hampas

p/s: nak bagitau new york skin solutions, yun nam hair care dan london weight management memang penipu besar dan telan duit orang saja.

Comments

Cik Puan Nor said…
pandai dorg gunakan tarikan RM38 tu untuk tipu kiter..kalau belajar dulu, produk yg famous tipu org tu menatang learn english yg pakai kaset tu, mahal nak mampus tu..dah ramai kena tipu..sian..
shidaidris said…
owh awk pun pakai ke....kehkeh. shida dulu ms form 5 pernah le gatal tangan nak amik benda tu sekali wakil dia datang kat rumah dan bgtau kena bayar hampir seribu

tapi nasib baikla mama ngan abah x jadi amik sbb x mampu....haha. tapi diorang memang siap ada datang uitm ye, kwan2 shida ramai yan amik
Anonymous said…
Stuju kak, saya dulu nyaris kena dengan diorang.. First diorang offer free facial trial.. pastu dibawa ke sebuah bilik consultancy dan disuruh bayar rm 500.. Memang terbeliak mata saya.. Saya pun cakap tak sanggup pastu keluar dari situ.. Sempat berborak dengan seorang customer diorang.. Customer tu bagitau yang dia kena setiap kali dia datang dia disyorkan untuk buat treatment yang baru..dan belanjanya pun mahal. dia bagitau yang dia dah berbelanja rm4000.. memang penipu besar diorang nie.. itu dinamakan taktik pelacur bawahan..minta caj untuk setiap servis.. Tapi yang kesian ada lebih kurang beratus borang yang disusun diatas meja diorang.. Pendapat saya kalo nak cure facial baik gi jumpa doktor pakar kulit..
shidaidris said…
kann, memang kena hati-hati. ada yang menjadi tapi diorang ni jenis licik. kalau habis beriban memang x sah.

banyak je org report kat Tribunal tapi setiap kali org report diorang bayar balik so close case.
Anonymous said…
ala...sy baru je buat td...wuhuuu...dia suh bayar deposit rm500..utk treatment 10x. ..pastu sy kata xde duit...pastu dia kata esok pn boleh..pastu sy kata sy xde duit...dia kata suh dapatkn jugaj rm500 tu...sy da deposit rm50...so...sy kata nnti saya bincang balikk ngan parents...pastu dia pujukk..dan saya xtau nk buat ap sekarang...apa saya kena buat eh????? buntu ni.....
Anonymous said…
Kt kuantan ada satu tempat penipu gak. New york skin solution di east coast mall (ecm).
Anonymous said…
nyss memang teruk. diorang x bagi saya keluar. paksa saya sign up package. sangat pushy. jaga-jaga.
Anonymous said…
nyss memang teruk. diorang x bagi saya keluar. paksa saya sign up package. sangat pushy. jaga-jaga.
Anonymous said…
report kat tribunal.
Anonymous said…
thanks sis sebab sudi kongsi pengalam, mmg saya x perigla lepas baca entry2 negative pasal nyss ni

NEW YORK SKIN SOLUTIONS PENIPU BESAR!
Anonymous said…
Aku heran btol ngn kaum hawa nih.kerana mke je sanggup beryabis beribu riban knon2 pcaya ngn smua iklan.org nk mniaga biasalah iklan itu ini tp last2 kna tipu.ada baiknya save duit utk masa susah.ada jgk yg xde duit tp nk jgk buat treatment.baik beli je kat luar produk mke.macam bini kat umah ni berhabis jgak.pkainya muke dia tp duitnuer gne habis duit laki.xmakan pon xpe asalkan mke bertreatment slalu.lpas rwatan mke naik balik jerawat.habiskan duit je.
Anonymous said…
I pun baru je pegi and kena tipu. I really regret cause i dah tahu diorg punya bisnes menipu. Bisnes diorg menipu. And serious first and last i pegi situ. This is all bullshit!
Yatie Shamudi said…
Sy bru dpt col dr new york skin 2. .dy ckp sy dpt redeem smpena befday. .so rawatan slme 3 jam n dpt free trial set. .sy kne g dkt ecm. .bley pcy ke nie new york skin nie
Anonymous said…
Dia ada suruh tnda tgn pape tak??masa sy try free treatment dia tu sy dah tolak tawaran dia sbb takde duit..dia tak paksa sgt sbb sy student..tp dia ada suh tanda tgn paper ni..sy pun tnda tak baca apa pun..n skrg mcm insecure sikit...hemmm

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…