Sunday, July 31, 2011

pekung di dada janganla dibuka ye

emua mesti seronok kan nak puasa. eceh, semua pakat2 dah rancangkan esok nak bukak puasa ngan apa, nak bersahur kat mana dan nak terawih ramai-ramai. sayangnya aku xleh puasala.....uuppsss terbukak rahsia

dah bukan nak cerita pasal puasa, nati next entry aku cerita pasal satu benda yang berlaku di sekeliling aku yang aku x berapa berkenan. ni tentang perempuan la, sebab aku perempuan jadi aku paham isi hati perempuan. aku faham jenis perempuan yang kalau boleh nak menyeksi je 24 jam, dia nak tunjuk segala apa yang ada dan dia memang x ada perasaan malu tapi bangga.

serius, aku faham sebab aku pun perempuan tapi sentiasa ada benda yang STOP kan aku. of course the major reason is agama tapi sekurang-kurangnya biarlah ada perasaan malu pada orang....x paham ke meh aku cerita?


1) perempuan yang pakai singlet atau baju tiada lengan - kalau aku free hair aku pun akan pakai tsirt yang xder lengan ni tapi aku sedar diri sebab tangan x cantik dan ketiak pulak *hukhuk*. ketiak yang cantik adalah ketiak artis yang telah dilaser so kalau ketiak anda putih dan tiada bulu setelah dilaser, sila tunjuk tanpa rasa malu

tapi kalau ketiak pun penuh ngan bulu like hutan khatulistiwa, tapi dengan bangganya pakai baju tiada lengan....korang nak tunjuk apa sebenarnya?

2) seksi tak kira tempat - contoh yang paling ketara, bulan ramadhan dah start so korang pun semangat berpuasa tapi dengan semangat pegi bazaar ramadhan. pakai legging paras lutut dan baju singkat. aku x der masalah pada perempuan yang pakai seksi tapi tengok tempatla like bazar ramadhan pun nak seksi, kadang-kadang pegi pasar malam pun nak seksi, pegi makan keda tepi jalan pun pakai mini skirt ngan singlet

naik juling mata orang lain tengok kamu, walau ini kl tapi rasanya majoriti ramai yang islam kan, kalau nak pakai seksi jugak, sila pakai kat tempat yang sesuai ye
scar dia xderla nampak sangat

3) perempuan yang pakai mini skirt dan short pant tapi betis dan peha berbulu tebal atau penuh scar - korang pernah x tengok orang yang nak seksi tapi kelihatan sangat seksa di pandangan mata kita? yup, aku dok kl pemandangan ni terlalu biasa bagi aku especially chinese memang akan pakai tshirt ngan seluar pendek ke mana-mana. tapi perasan x dia punya kaki licin, tiada bulu dan bersih dari sebarang noda dan dosa.

kalau tengok pun mata kita x berbulu tapi pernah tak tengok orang yang nak juga pakai seksi tapi bulu dah macam bulu ketiak lelaki dan kaki pulak kadang-kadang penuh parut syiling 10 sen, 20 sen dan macam-macam lagilah jenis parut. tapi diorang sampai hati nak tayangkan pada semua?


4) pakai baju sendat dan legging tapi badan besar - no offense ye pada yang berbadan besar, aku ni bukannya nak kutuk orang badan besar. aku memang xder hal tapi kadang-kadang aku rasa ada perempuan yang berbadan besar tapi masih lagi nak tunjuk yang dia tu over confident dengan memakai tshirt ketat dan legging

ya tuhan, pemandangan yang sangat menggelikan, baju tu boleh nampak ngan jelas bonjol2 dan lebihan lemak dan tolongla legging tu dah macam nak terkoyak pun ada. tapi boleh jalan ngan bangganya sambil cakap dalam hati " walau aku gemuk, aku pun boleh bergaya macam orang kurus". nak tanya keyakinan tu hanya datang dari pakaian yang macam tu ke?


ni bukan nak kondem pasal tubuh korang atau pasal niat korang atau pasal keimanan korang tapi lebih kepada kalau pakai ni ada tak sekurang-kurangnya rasa malu?

nasi tambah: selamat berpuasa, bersahur dan berterawih semua :)


No comments: