Monday, May 14, 2012

pasar pagi di shah alam

selamat malam atau selamat pagi, salam ceria u olls

okeh, baru balik dari mid, macam biasalah movie. aku tengok citer dark shadows. bolehla citer tu, yang membuatkan nak tengok of courselah sebab pelakonnya johny depp. oh my johny depp!

okeh, back to topic. harini aku nak cerita pengalaman aku buat pertama kalinya pegi pasar pagi di shah alam (ye, sangat jakun) (di stadium shah alam to be exact). sebelum ni dah banyak kali my hubby ajak ke situ tapi almaklumlah aku bukannya morning person and pasar pagi like pasar malam, maksudnya kalau pegi sana, aku x tau nak beli apa.

tapi disebabkan hubby obsession rite now to bundle things, aku ikutkan jugak, sayang katanya *ceewaahhh*. dulu dia memang peminat bundle since form 1 and dia berenti tapi since rite now bundle or vintage thingy dah naik semula, jadi dia pun ikut sama obses. mentang-mentange benda murah, dia beli dan beli baju dan benda2 bundle 2,3 kali seminggu sekarang.

nampak x permainan dia di situ, memangle murah tapi x semua murah ye. nati aku cerita pengalaman aku pegi KL Vintage Festival. ada barang bundle, tshirt saja boleh up to RM730. ko gile apa, i was like what. and bundle thing ada certain value yang kita kena tengok (im talking about tshirt now) dan kalau kita jumpa dan cari, kita boleh jual dengan harga yang tinggi. trust me

so, kat pasar pagi shah alam tu aku hanya mengekor dialah dari satu gerai ke gerai yang lain. i was super bosan dan mengantuk sbb yelah aku memang x minat kalau baju bundle, kalau jam or jeans lain cerita. excited punya pasal, aku hampir bergaduh sbb aku penat dan nak rehat. so kitaorang pegi breakfast kat satu gerai, aku macam biasalah makan memang lambat since jarang makan pagi. dia pun membebel suruh cepat. sentaplah mak kan, terus aku masam.

apa yang best kat pasar pagi shah alam sebab ramai gila orang menjual, cakap nak apa, semua ada tau. even kereta pun ada (macam-macam jenis pulak tu), barang2 rare like pelbagai jenis apron dan maskot pun ada jual. pendek kata, semualah. mak bapak je yang x ada (-___-).

ni antara t-shirt yang dah dibeli. yang corak dia berkenan dia pakai manakala banyak yang dia dah jual. side income katanya :)




dari gambar pun dah menunjukkan my hubby chubby orangnya kan. uwaaa, dia x nak diet. bukan sengaja x nak tunjuk gambar dia tapi sbb fokus utama nak tunjuk gambar baju,

No comments: