Skip to main content

pasar pagi di shah alam

selamat malam atau selamat pagi, salam ceria u olls

okeh, baru balik dari mid, macam biasalah movie. aku tengok citer dark shadows. bolehla citer tu, yang membuatkan nak tengok of courselah sebab pelakonnya johny depp. oh my johny depp!

okeh, back to topic. harini aku nak cerita pengalaman aku buat pertama kalinya pegi pasar pagi di shah alam (ye, sangat jakun) (di stadium shah alam to be exact). sebelum ni dah banyak kali my hubby ajak ke situ tapi almaklumlah aku bukannya morning person and pasar pagi like pasar malam, maksudnya kalau pegi sana, aku x tau nak beli apa.

tapi disebabkan hubby obsession rite now to bundle things, aku ikutkan jugak, sayang katanya *ceewaahhh*. dulu dia memang peminat bundle since form 1 and dia berenti tapi since rite now bundle or vintage thingy dah naik semula, jadi dia pun ikut sama obses. mentang-mentange benda murah, dia beli dan beli baju dan benda2 bundle 2,3 kali seminggu sekarang.

nampak x permainan dia di situ, memangle murah tapi x semua murah ye. nati aku cerita pengalaman aku pegi KL Vintage Festival. ada barang bundle, tshirt saja boleh up to RM730. ko gile apa, i was like what. and bundle thing ada certain value yang kita kena tengok (im talking about tshirt now) dan kalau kita jumpa dan cari, kita boleh jual dengan harga yang tinggi. trust me

so, kat pasar pagi shah alam tu aku hanya mengekor dialah dari satu gerai ke gerai yang lain. i was super bosan dan mengantuk sbb yelah aku memang x minat kalau baju bundle, kalau jam or jeans lain cerita. excited punya pasal, aku hampir bergaduh sbb aku penat dan nak rehat. so kitaorang pegi breakfast kat satu gerai, aku macam biasalah makan memang lambat since jarang makan pagi. dia pun membebel suruh cepat. sentaplah mak kan, terus aku masam.

apa yang best kat pasar pagi shah alam sebab ramai gila orang menjual, cakap nak apa, semua ada tau. even kereta pun ada (macam-macam jenis pulak tu), barang2 rare like pelbagai jenis apron dan maskot pun ada jual. pendek kata, semualah. mak bapak je yang x ada (-___-).

ni antara t-shirt yang dah dibeli. yang corak dia berkenan dia pakai manakala banyak yang dia dah jual. side income katanya :)




dari gambar pun dah menunjukkan my hubby chubby orangnya kan. uwaaa, dia x nak diet. bukan sengaja x nak tunjuk gambar dia tapi sbb fokus utama nak tunjuk gambar baju,

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…