Skip to main content

PIALA FA milik KELANTAN

selamat hujung minggu u olls semua

macam semua orang tau, harini ada game antara kelantan lawan sime darby untuk final Piala FA. so, sepanjang sejarah Piala FA ni sejak tahun 90 (jika aku x silapla) kelantan memang x pernah menang. pernah masuk final tapi kalah.

jadi untuk menebus kekalahan sebab tahun lepas kalah dengan terengganu dan kalah yang amat dikesalkan (bayangkan hanya tinggal beberapa saat pengadil nak tiup wisel penamat, trg berjaya menjaringkan gol), aku kat situ dah macam ternganga sebab semua expect kelantan menang tapi akhirnya kalah jugak. demm, oh ini imbas kembali betapa kecewanya aku (-___-).

jadi tahun ni tiba-tiba final ialah sime darby, aku mula-mula macam saper sime darby. yelah, clueless sikit sbb dia club sajakan. so, harini aku n hubby dan adik aku pegilah stadium bukit jalil. as expected lebih kurang 80 ribu ye penyokong kelantan atau TRW. 

tiket RM40 bukan halangan, bayangkan kelantan saja menyumbangkan RM3 juta kepada FAM. aku pun xpaham apa yang FAM x puas hati sangat dengan kelantan. ouchh, out of topic. tapi malangnya walaupun menang, permainan memang hambar, xtaulah kenapa mungkin kepenatan atau mungkin sebab kelantan ingat club je kot so buat apa nak main sungguh atau mungkin sebab padang yang kualiti hampeh.

banyak percubaan tapi nak menjaringkan gol tu kemain susah. tapi kalau dah rezeki tu tetap rezeki sebab kelantan boleh penalti dan akhirnya berjaya menjaringkan GOL yang diidamkan melalui ghaddar. 

ada banyak benda yang berlaku di stadium, FRU dah xder untuk mengawal penonton kelantan. paling best, ada seorang peminat yang xtau macam mana dia boleh lompat ke padang. luas kot longkang tu kalau jatuh memang cedera parah. die terus meluru ke arah apek dan apek ketakutan lalu cuba nak lari tapi dia cuba sekali lagi dan akhirnya apek bagi jersey yang dipakai kepada lelaki (peminat tersebut).

memang kelakar ah peminat tersebut siap cium padang dan belari keliling padang bawak baju apek. bernilai kott, balik ni kompem dia framekan.

tunggu train

update status dulu...haha
nilah penyokong yang lompat ke padang, berlari kesukaan selepas dapat baju apek. gila sehh

kemain diorang kan, singlet putih, seluar pendek merah. kat depan tulis apa tau red warrior (RED WARRIOR)








apa pun, perjuangan belum selesai lagi sebab masih ada liga super, piala malaysia dan banyak lagi piala yang lain yang perlu dipandang serius, sebab target tahun ni nak semua piala dalam genggaman.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.