Skip to main content

PIALA FA milik KELANTAN

selamat hujung minggu u olls semua

macam semua orang tau, harini ada game antara kelantan lawan sime darby untuk final Piala FA. so, sepanjang sejarah Piala FA ni sejak tahun 90 (jika aku x silapla) kelantan memang x pernah menang. pernah masuk final tapi kalah.

jadi untuk menebus kekalahan sebab tahun lepas kalah dengan terengganu dan kalah yang amat dikesalkan (bayangkan hanya tinggal beberapa saat pengadil nak tiup wisel penamat, trg berjaya menjaringkan gol), aku kat situ dah macam ternganga sebab semua expect kelantan menang tapi akhirnya kalah jugak. demm, oh ini imbas kembali betapa kecewanya aku (-___-).

jadi tahun ni tiba-tiba final ialah sime darby, aku mula-mula macam saper sime darby. yelah, clueless sikit sbb dia club sajakan. so, harini aku n hubby dan adik aku pegilah stadium bukit jalil. as expected lebih kurang 80 ribu ye penyokong kelantan atau TRW. 

tiket RM40 bukan halangan, bayangkan kelantan saja menyumbangkan RM3 juta kepada FAM. aku pun xpaham apa yang FAM x puas hati sangat dengan kelantan. ouchh, out of topic. tapi malangnya walaupun menang, permainan memang hambar, xtaulah kenapa mungkin kepenatan atau mungkin sebab kelantan ingat club je kot so buat apa nak main sungguh atau mungkin sebab padang yang kualiti hampeh.

banyak percubaan tapi nak menjaringkan gol tu kemain susah. tapi kalau dah rezeki tu tetap rezeki sebab kelantan boleh penalti dan akhirnya berjaya menjaringkan GOL yang diidamkan melalui ghaddar. 

ada banyak benda yang berlaku di stadium, FRU dah xder untuk mengawal penonton kelantan. paling best, ada seorang peminat yang xtau macam mana dia boleh lompat ke padang. luas kot longkang tu kalau jatuh memang cedera parah. die terus meluru ke arah apek dan apek ketakutan lalu cuba nak lari tapi dia cuba sekali lagi dan akhirnya apek bagi jersey yang dipakai kepada lelaki (peminat tersebut).

memang kelakar ah peminat tersebut siap cium padang dan belari keliling padang bawak baju apek. bernilai kott, balik ni kompem dia framekan.

tunggu train

update status dulu...haha
nilah penyokong yang lompat ke padang, berlari kesukaan selepas dapat baju apek. gila sehh

kemain diorang kan, singlet putih, seluar pendek merah. kat depan tulis apa tau red warrior (RED WARRIOR)








apa pun, perjuangan belum selesai lagi sebab masih ada liga super, piala malaysia dan banyak lagi piala yang lain yang perlu dipandang serius, sebab target tahun ni nak semua piala dalam genggaman.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …