Sunday, May 20, 2012

PIALA FA milik KELANTAN

selamat hujung minggu u olls semua

macam semua orang tau, harini ada game antara kelantan lawan sime darby untuk final Piala FA. so, sepanjang sejarah Piala FA ni sejak tahun 90 (jika aku x silapla) kelantan memang x pernah menang. pernah masuk final tapi kalah.

jadi untuk menebus kekalahan sebab tahun lepas kalah dengan terengganu dan kalah yang amat dikesalkan (bayangkan hanya tinggal beberapa saat pengadil nak tiup wisel penamat, trg berjaya menjaringkan gol), aku kat situ dah macam ternganga sebab semua expect kelantan menang tapi akhirnya kalah jugak. demm, oh ini imbas kembali betapa kecewanya aku (-___-).

jadi tahun ni tiba-tiba final ialah sime darby, aku mula-mula macam saper sime darby. yelah, clueless sikit sbb dia club sajakan. so, harini aku n hubby dan adik aku pegilah stadium bukit jalil. as expected lebih kurang 80 ribu ye penyokong kelantan atau TRW. 

tiket RM40 bukan halangan, bayangkan kelantan saja menyumbangkan RM3 juta kepada FAM. aku pun xpaham apa yang FAM x puas hati sangat dengan kelantan. ouchh, out of topic. tapi malangnya walaupun menang, permainan memang hambar, xtaulah kenapa mungkin kepenatan atau mungkin sebab kelantan ingat club je kot so buat apa nak main sungguh atau mungkin sebab padang yang kualiti hampeh.

banyak percubaan tapi nak menjaringkan gol tu kemain susah. tapi kalau dah rezeki tu tetap rezeki sebab kelantan boleh penalti dan akhirnya berjaya menjaringkan GOL yang diidamkan melalui ghaddar. 

ada banyak benda yang berlaku di stadium, FRU dah xder untuk mengawal penonton kelantan. paling best, ada seorang peminat yang xtau macam mana dia boleh lompat ke padang. luas kot longkang tu kalau jatuh memang cedera parah. die terus meluru ke arah apek dan apek ketakutan lalu cuba nak lari tapi dia cuba sekali lagi dan akhirnya apek bagi jersey yang dipakai kepada lelaki (peminat tersebut).

memang kelakar ah peminat tersebut siap cium padang dan belari keliling padang bawak baju apek. bernilai kott, balik ni kompem dia framekan.

tunggu train

update status dulu...haha
nilah penyokong yang lompat ke padang, berlari kesukaan selepas dapat baju apek. gila sehh

kemain diorang kan, singlet putih, seluar pendek merah. kat depan tulis apa tau red warrior (RED WARRIOR)








apa pun, perjuangan belum selesai lagi sebab masih ada liga super, piala malaysia dan banyak lagi piala yang lain yang perlu dipandang serius, sebab target tahun ni nak semua piala dalam genggaman.

No comments: