Monday, March 29, 2010

FILM REVIEW : DAYBREAKERS

drakula city

these three person fight for human being

masa tengok citer ni x tau pun citer ni pasal apa, main taram je since aku nie gle tengok movie. rupa-rupanya citer pasal drakula. ok citer ni pasal drakula yang bilangannya melebihi manusia dan apabila keadaan ni berlaku drakula ni akan buat apa saja untuk survive.

untuk surivive, drakula ni kena makan darah manusia, so sebab itulah mana2 manusia yang mereka jumpa akan dibunuh untuk mendapatkan darah. so, manusia terpaksa hidup macam pelarian kerana terpaksa berpindah-randah. tapi adala satu drakula yang baik (ethan hawke) yang memang x suke akan situasi tersebut and die cuba nak ubah keadaan dengan dibantu manusia sebenar.

mereka akhirnya dapat mencipta satu method di mana drakula boleh bertukar balik menjadi manusia tetapi mereka terpaksa menempuhi banyak halangan. so, cerita die xderlah pasal makan orang, darah atau pembunuhan semata-mata.

nasi tambah: kalau kite terlampau memberi ruang kepada orang luar, beginilah jadinya. like malaysia, terlampau memberi ruang pada rakyat asing atau bangsa bukan melayu mentadbir, memang akan berlaku percanggahan.

1 comment:

World Soccer-Sepak Bola Dunia said...

klik again to me
http://dunia-soccer.blogspot.com