Monday, March 1, 2010

FILM REVIEW : NIYANG RAPIK


selepas David Teo meletop ngan Adnan Sempit, maka kuarlah filem baru (bagus betull david teo, serious sangat tabik dengan cara die bekerja) dan filem ni another fil direct by Ahmad Idham. so, apa yang aku boleh story kat korang pasal filem nieh.

another horror movie, tapi citer ni xlah takut sangat, serious die x macam Jangan Tegur (satunya2 filem yang mampu mebuatkan aku tutup mata....damn), citer die mengisahkan 5 sekawan (pelakonnya korang kenalkan) yang pergi ke satu kawasan yang sangat terpencil untuk membuat ujikaji untuk projek diorang. di situ diorang berkenalan dengan liyana jasmay (kelima2 mereka berminat dengan liyana tapi liyana hanya tertarik kepada zack (lakunan fizz fairuzz)). liyana dengan zack bercinta dan yang membuatkan citer ni lebih dramatik liyana telah dirogol oleh salah seorang dari mereka.

zack berjanji akn bertanggungjawab tapi die mungkiri hinggalah liyana mengandung dan die bagitau hal ni kepada ayahnya (nasir bilal khan). ayahnya sangat marah dan secara x sengaja membuatkan liyana mati tapi liyana x sempat bagitau siapa yang merogolnya dan mebuatkan ayahnya ingin membalas dendam kepada kelima2 hero tersebut


nasi tambah : orang kata kejahatan mesti dibalas dengan kejahatan kan

2 comments:

Anonymous said...

kakcik, aku tgk dos niyang rapik. meme tak takut pn. huhu :P

shida is my name said...

tau xper....ahaha